ATP
Sinner και Djokovic για το στέμμα στο Τορίνο

 
Sinner και Djokovic για το στέμμα στο Τορίνο
© Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2023 - 9:28

Η μέρα του μεγάλου τελικού του ATP Finals έφτασε, με τους Jannik Sinner και Novak Djokovic να ξεχωρίζουν και να παίζουν για την κούπα! Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον τελικό του Τορίνου.

Ο τελικός του μονού στο ATP Finals του Τορίνου θα αρχίσει στις 19:00 ώρα Ελλάδας και θα μεταδοθεί ζωντανά από το COSMOTE SPORT 6HD.

Οι Sinner και Djokovic έφτασαν δίκαια ως εδώ, όντας οι καλύτεροι παίκτες του τουρνουά. Ο Sinner, ο οποίος έχει και τη μεγάλη στήριξη του κόσμου, παραμένει αήττητος στο τουρνουά, έχοντας κερδίσει και τα 4 παιχνίδια του, και πηγαίνει για το κορυφαίο έπαθλο των 1.500 ΑΤΡ βαθμών και των 4,8 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Djokovic είχε υποστεί τη μοναδική του ήττα στο τουρνουά από τον Sinner στο round robin, στον πιο δύσκολο αγώνα του Ιταλού, που κρίθηκε στο tie-break του 3ου σετ. Ήταν και η 1η του νίκη με αντίπαλο τον Djokovic, στην 4η τους συνάντηση (1-3).

Για τον Sinner αυτό είναι στην ουσία το ντεμπούτο του στο ATP Finals, αφού το 2021, όταν είχε παίξει τους πρώτους αγώνες του στο Τορίνο, είχε πάρει τη θέση του τραυματία Matteo Berrettini ως alternate. Αυτή τη φορά προκρίθηκε ως 4ος στο Race και θα έχει τη δυνατότητα να συνδυάσει την 1η του παρουσία στο σπουδαίο θεσμό με τον τίτλο.

Θα είναι ο 1ος Ιταλός που θα αγωνιστεί στον τελικό του ATP Finals και θα διεκδικήσει τον 5ο τίτλο του στη φετινή σεζόν (5-2 σε τελικούς το 2023), τον 11ο συνολικά στην καριέρα του (11-3) και τον πιο σημαντικό.

Ο Djokovic μετά τον τίτλο στο Masters του Bercy και το 8ο Year-end No.1 της καριέρας του, πάει για ακόμα έναν μεγάλο στόχο στο τελευταίο μέρος της αγωνιστικής σεζόν, την υπεράσπιση του τίτλου του στο Τορίνο.

Ήταν ο πρωταθλητής πέρσι και επίσης διεκδικεί τον 7ο τίτλο του στο ATP Finals, για να γίνει ο πολυνίκης του τουρνουά. Τώρα μοιράζεται το ρεκόρ των περισσότερων τίτλων (6) με τον Roger Federer.

Διεκδικεί επίσης τον 7ο τίτλο του στην απίθανη φετινή του χρονιά και τον 98ο στην ακόμα πιο απίθανη καριέρα του, σε 128 τελικούς (97-40).

Το πρόγραμμα της Κυριακής (19/11):

Centre Court:
16:00 Granollers/Zeballos [5] v. Ram/Salisbury [6] COSMOTE SPORT 6HD
19:00 Jannik Sinner [4] v. Novak Djokovic [1] COSMOTE SPORT 6HD

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots