ATP
Ο Alcaraz κέρδισε τον Medvedev και πήρε την 1η θέση του ομίλου! (vids)

 
Ο Alcaraz κέρδισε τον Medvedev και πήρε την 1η θέση του ομίλου! (vids)
© Corinne Dubreuil/ATP Tour
tennisnews team Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2023 - 17:01

Ο Carlos Alcaraz επιβλήθηκε με 2-0 σετ του Daniil Medvedev και πήρε την 1η θέση του Red group, κλείνοντας μια θέση για τα ημιτελικά του ATP Finals!

O Alcaraz πραγματοποίησε ένα αψεγάδιαστο παιχνίδι απέναντι στον Medvedev, τον νίκησε με 6-4, 6-4 και πήρε την 1η θέση του Red group, αφήνοντας 2ο τον Medvedev και εκτός ημιτελικών τον Alexander Zverev.

Κέρδισε τους 10 από τους 15 πόντους στα δεύτερα σερβίς του ο 20χρονος Ισπανός, ο οποίος έσβησε και τα 2 break points που αντιμετώπισε στο ματς, για να "σπάσει" μια φορά σε κάθε σετ το σερβίς του Medvedev.

 

Και τα 2 break points του ο Medvedev τα είχε στο 4ο game, όταν ο Alcaraz κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του από το 1-2, 15-40. Αργότερα ο Ισπανός έκανε το πρώτο break της αναμέτρησης και προηγήθηκε με 4-3.

Έκλεισε το σετ στο 10ο game και στο 2ο σετ ήταν αισθητά καλύτερος από τον Medvedev. Είχε 2 ευκαιρίες για το break στο 3ο game και τελικά το έκανε στο 9ο game, για να προηγηθεί με 5-4 και με love service game να "κλειδώσει" τη νίκη, έπειτα από 80 λεπτά στο court.

 

Σε ένα σημείο της χρονιάς που δεν έπαιζε το καλύτερό του τένις, ο Alcaraz δείχνει να βρίσκει ξανά τον καλό του εαυτό και μετά την ήττα από τον Zverev στην πρεμιέρα του πανηγύρισε διαδοχικές νίκες κόντρα στους Rublev και Medvedev, για να βγει 1ος στον όμιλο στο ντεμπούτο του σε ATP Finals.

Στους αυριανούς ημιτελικούς θα αντιμετωπίσει με το Νο.1 του κόσμου και κάτοχο 23 Grand Slam τίτλων, Novak Djokovic.

Εκτός και μαθηματικά έμειναν απ' αυτόν τον όμιλο οι Zverev και Rublev, που απόψε στις 21:30 ώρα Ελλάδας θα αναμετρηθούν για την 3η θέση.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots