ATP
Έκανε το καθήκον του και περιμένει ο Djokovic - επίσημα στα ημιτελικά ο Sinner (vids)

 
Έκανε το καθήκον του και περιμένει ο Djokovic - επίσημα στα ημιτελικά ο Sinner (vids)
© Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2023 - 17:46

Έστω και στα 3 σετ, ο Novak Djokovic πήρε τη νίκη απέναντι στον Hubert Hurkacz στο Τορίνο και τώρα θα περιμένει την αναμέτρηση του Jannik Sinner με τον Holger Rune για να μάθει αν θα προκριθεί στα ημιτελικά του ATP Finals - με τον Ιταλό να είναι και επίσημα πλέον στην 4άδα!

Περιπλέκονται τα πράγματα για τον Djokovic, που χρειάστηκε να παίξει 3ο σετ απέναντι στον alternate του τουρνουά, Hurkacz (αντικατέστησε τον τραυματία Στέφανο Τσιτσιπά), για να πάρει τη νίκη με 7-6 (1), 4-6, 6-1.

Ολοκλήρωσε την προσπάθειά του για τη φάση των ομίλων με ρεκόρ νικών 2-1 ο Σέρβος τενίστας, 6 φορές πρωταθλητής στο ATP Finals, ωστόσο το χαμένο αυτό σετ μπορεί να αποβεί μοιραίο, καθώς ο Sinner εξασφάλισε και μαθηματικά την πρόκριση στην ημιτελική φάση.

Αυτό σημαίνει πως αν ο Rune κερδίσει τον Sinner απόψε (22:00GR, COSMOTE SPORT 6HD), τότε ο Δανός θα πάρει την 1η θέση του ομίλου και ο Ιταλός τη 2η, αφήνοντας εκτός συνέχειας τον κάτοχο 23 Grand Slams τίτλων.

Και στο παιχνίδι φάνηκε να μην πηγαίνουν ιδανικά τα πράγματα για τον Djokovic, που στα 2 πρώτα σετ δυσκολεύτηκε αρκετά απέναντι στον Hurkacz, που έπαιζε για 1η φορά σ' αυτό το γήπεδο.

Ο 36χρονος Σέρβος κατάφερε να κλείσει το 1ο σετ, το οποίο δεν είχε ούτε ένα break point, στο tie-break, εκεί όπου ως συνήθως ήταν πολύ σοβαρός και ο Hurkacz έκανε σερί αβίαστων λαθών, με αποτέλεσμα να δούμε αυτό το 7-1.

 

Στο 2ο σετ τα προβλήματα όχι απλά συνεχίστηκαν, αλλά αυξήθηκαν για τον Djokovic, που υπέστη break χωρίς να κερδίσει ούτε πόντο στο 5ο game και έμεινε πίσω με 2-3.

Ο Hurkacz εκμεταλλεύτηκε αυτό το "δώρο" του Σέρβου και κράτησε το σερβίς του ως το τέλος του σετ, καταφέρνοντας να βρει απαντήσεις και στο διπλό break point του Djokovic, στο 4-3, 15-40. 

 
 

Τελικά στο 3ο σετ "καθάρισε" το παιχνίδι ο Djokovic, που "έσπασε" τον Hurkacz στο 4ο (3-1) και στο 6o game (5-1), για να μην αφήσει αυτή τη φορά το παραμικρό περιθώριο αμφισβήτησης. Στο 7ο game "κλείδωσε" τη νίκη ο Σέρβος, έπειτα από 2 ώρες και 5 λεπτά στο court.

 
 

Το 7 στα 7 (7-0) έκανε απέναντι στον Hurkacz o Djokovic, ο οποίος δεν έχει ηττηθεί ποτέ από τον Πολωνό. Βελτίωσε το ρεκόρ του στη σεζόν στο 54-6 και μένει να δούμε αν αυτή ήταν και η τελευταία του αναμέτρηση για το 2023, ή αν ο Sinner θα παραμείνει αήττητος στο Τορίνο και θα του δώσει έτσι τη δυνατότητα να παίξει το Σάββατο στα ημιτελικά και να υπερασπιστεί τον τίτλο του.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots