ATP
Τα σενάρια πρόκρισης για Sinner, Djokovic και Rune

 
Τα σενάρια πρόκρισης για Sinner, Djokovic και Rune
© Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2023 - 11:31

Τα πάντα ανοιχτά είναι στο Green Group του ATP Finals, με τον Jannik Sinner να έχει 2 νίκες αλλά να μην έχει εξασφαλίσει την πρόκρισή του στα ημιτελικά. Ο Holger Rune κρατάει την τύχη στα δικά του χέρια, σε αντίθεση με τον Novak Djokovic, που μπορεί να κερδίσει με 2-0 σετ και να μείνει εκτός! Αναλυτικά όλα τα σενάρια πρόκρισης. 

Ο Sinner θα πάρει προφανώς την 1η θέση του ομίλου αν κερδίσει τον Rune, μιας και το ρεκόρ του θα είναι 3-0, αν ωστόσο ηττηθεί θα μπει σε περιπέτειες και θα χρειαστεί να χάσει σετ ο Djokovic από τον Hurkacz, για να πάρει την πρόκριση.

Ο Djokovic από την πλευρά του, δεν κρατάει ακριβώς την τύχη στα δικά του χέρια, ωστόσο αν κερδίσει τον Hurkacz στην τελευταία αγωνιστική σίγουρα οι πιθανότητες είναι με το μέρος του. Για να προκριθεί όμως σίγουρα στην 4άδα, ο Σέρβος χρειάζεται νίκη του Sinner στο άλλο ματς. Εφόσον ο Sinner κερδίσει, ο Djokovic παίρνει τη 2η θέση σε όλα τα σενάρια, ακόμα και αν ηττηθεί με 0-2 σετ από τον Hurkacz, διότι υπερισχύει στη διπλή ισοβαθμία με τον Rune.

O Rune αντίθετα κρατάει την τύχη του στα δικά του χέρια, αφού αν κερδίσει με 2-0 σετ τον Sinner θα πάρει την 1η θέση του ομίλου. Αν κερδίσει με 2-1 σετ, θα χρειαστεί να χάσει σετ ο Djokovic από τον Hurkacz, για να πάρει την πρόκριση.

Τέλος, υπάρχει και το σενάριο της τριπλής ισοβαθμίας σε νίκες και σε κερδισμένα σετ μεταξύ των Sinner, Djokovic και Rune. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει ο Rune να κερδίσει με 2-1 σετ τον Sinner και ο Djokovic με 2-0 τον Hurkacz. Αν γίνει αυτό τότε θα προκριθούν στην επόμενη φάση οι δυο με το καλύτερο ποσοστό κερδισμένων games, συνεπώς μπορούμε να δούμε μια μεγάλη έκπληξη, όπως για παράδειγμα να κερδίζει με 2-0 ο Djokovic και να μένει εκτός, ή να μένει εκτός ο Sinner, ενώ έχει κερδίσει τους 2 πρώτους αγώνες του και ενώ θα πάρει σετ από τον Rune στον 3ο. Σίγουρα πάντως, σ' αυτό το σενάριο θα μείνει έξω κάποιος που θα έχει ολοκληρώσει το round robin με 2 νίκες σε 3 αγώνες.

Αναλυτικά τα σενάρια πρόκρισης του Green Group:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots