ATP
Επέστρεψε στις νίκες ο Auger-Aliassime, αποκλείστηκε ο Zverev (vids)

 
Επέστρεψε στις νίκες ο Auger-Aliassime, αποκλείστηκε ο Zverev (vids)
© Peter Staples/ATP Tour
tn team Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2023 - 12:51

Δεν είχε εύκολη μέρα, αλλά πήρε τη νίκη επί του Aleksandar Vukic στην πρεμιέρα του στο Τόκιο ο Felix Auger-Aliassime και μπήκε στον 2ο γύρο. Εκεί δεν θα βρίσκεται το Νο.3 του ταμπλό, Alexander Zverev, που υπέστη πρόωρο αποκλεισμό και ένα μεγάλο πλήγμα για το στόχο της πρόκρισης στο ATP Finals.

O Auger-Aliassime, ο οποίος διανύει μια πολύ δύσκολη σεζόν και από τον Μάρτιο δεν έχει καταφέρει να κάνει 2 συνεχόμενες νίκες σε ένα τουρνουά, επικράτησε σήμερα του Aleksandar Vukic με 7-6 (3), 6-7 (2), 6-2, σε κάτι λιγότερο από 3 ώρες αγώνα στο Ariake Coliseum του Τόκιο.

Ούτε σήμερα έκανε πειστική εμφάνιση ο 23χρονος Καναδός, Νο.17 στον κόσμο, ο οποίος όμως ήταν καλύτερος στο 3ο σετ και μπόρεσε να πάρει αυτή τη νίκη και να εξασφαλίσει την παρουσία του στη φάση των "16" του Japan Open.

Εκεί θα αντιμετωπίσει τον Sebastian Ofner από την Αυστρία, που σε ένα άλλο πολύ κλειστό ματς, επικράτησε του Christopher O'Connell με 6-7 (2), 7-6 (5), 7-5.

Εκτός 16άδας έμεινε ο Alexander Zverev, ο οποίος γνώρισε την ήττα από τον Jordan Thompson με 6-3, 6-4 σε 95 λεπτά.

Ο Thompson έσβησε τα 4 από τα 5 break points που αντιμετώπισε και προηγήθηκε με 4-1 στο 1ο σετ, για να το κατακτήσει με 6-3. Στο 2ο σετ ο Zverev είχε προηγηθεί με 2-0, αλλά ο Αυστραλός πήρε τα 6 από τα 8 επόμενα games και ολοκλήρωσε τον θρίαμβό του.

Δύσκολα γίνονται τα πράγματα για τον Zverev, που κινδυνεύει να χάσει το Νο.7 που έχει στο Race για το Τορίνο και σημαντικό έδαφος για την πρόκριση στο ATP Finals.

Ο Thompson θα παίξει στον 2ο γύρο με έναν εκ των Ben Shelton και Taro Daniel.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots