ATP
Απέκλεισε και τον Ruud o Marozsan (vids)

 
Fabian Marozsan
Fabian Marozsan © Peter Staples/ATP Tour
tn team Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2023 - 12:51

O Fabian Marozsan συνεχίζει τις μεγάλες νίκες του στη Σαγκάη και έβγαλε εκτός και τον Casper Ruud, για να προκριθεί στον μεγαλύτερο προημιτελικό της καριέρας του. Στα προημιτελικά της Σαγκάης και ο Sebastian Korda.

Tη μεγάλη του πορεία στη Σαγκάη συνεχίζει ο Fabian Marozsan, Νο.91 στην παγκόσμια κατάταξη, ο οποίος έβγαλε εκτός τουρνουά και το Νο.8 του ταμπλό, Casper Ruud, κερδίζοντάς τον με 7-6 (3), 3-6, 6-4.

Ο 24χρονος Ούγγρος, αν και είχε ένα λιγότερο break από τον Ruud, ήταν ο παίκτης που επικράτησε στα πιο κρίσιμα σημεία, δηλαδή στο tie-break του 1ου σετ, αλλά και στο τέλος του πολύ αμφίρροπου 3ου σετ, όπου έκανε το break στο 9ο game και προηγήθηκε με 5-4. Στη συνέχεια, ο Ruud μπορούσε να ισοφαρίσει, αλλά ο Marozsan έσβησε 2 break points και "κλείδωσε" τελικά τη νίκη του, σε κάτι περισσότερο από 2,5 ώρες αγώνα.

Για 1η φορά στην καριέρα του προκρίθηκε σε έναν προημιτελικό Masters 1000 διοργάνωσης ο Marozsan, ο οποίος 2 φορές μόνο έχει παίξει σε κυριώς ταμπλό σε 1000άρι και την πρώτη ήταν στους "16" της Ρώμης πριν λίγους μήνες!

Σ' αυτό το τουρνουά θυμίζουμε πως έχει βγάλει εκτός τους Arthur Rinderknech, Alex De Minaur και Dusan Lajovic, πριν παίξει με τον Ruud. Έχει εξασφαλίσει μ' αυτή την πορεία ένα νέο career high, αφού αναμένεται να βρεθεί για πρώτη φορά στο Top 70 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ αν μπει στα ημιτελικά θα εξασφαλίσει είσοδο και στο Top 50!

Για να τα καταφέρει, θα πρέπει να προσπεράσει ένα ακόμα εμπόδιο, το οποίο θα προκύψει από τον αγώνα του Hubert Hurkacz με τον Zhizhen Zhang.

Στο μεταξύ, στα προημιτελικά προκρίθηκε και ο Sebastian Korda, που κέρδισε μετά από δυο κλειστά σετ τον Francisco Cerundolo, με 7-5, 7-6 (6).

Έχασε ένα προβάδισμα με 5-2 στο 2ο σετ ο Αμερικανός, ο οποίος λίγο έλειψε να μπει σε μεγαλύτερες περιπέτειες, αλλά κατάφερε να ανατρέψει το 2-5 στο tie-break και να σβήσει και ένα set point, για να το κερδίσει τελικά με 8-6.

Στα προημιτελικά ο Korda θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Jannik Sinner και Ben Shelton.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots