ATP
Κέρδισε τον τίτλο στην Chengdu o Zverev (vid)

 
Κέρδισε τον τίτλο στην Chengdu o Zverev (vid)
© Chengdu Open
tennisnews team Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2023 - 20:02

Τον 2ο φετινό του τίτλο κατέκτησε ο Alexander Zverev, ο οποίος αναδείχθηκε πρωταθλητής στο 250άρι της Chengdu στην Κίνα.

Ο Zverev κέρδισε μετά από έναν γεμάτο τελικό τον Roman Safiullin με 6-7 (2), 7-6 (5), 6-3 και κατέκτησε τον τίτλο στο Chengdu Open.

Ο Zverev δεν είχε καθόλου εύκολο απόγευμα και βρέθηκε 2 πόντους μακριά από την ήττα στο tie-break του 2ου σετ, στο 5-5. Κατάφερε να κερδίσει αυτούς τους πολύ κρίσιμους πόντους και στο 3ο σετ έκανε από νωρίς το break, για να "ξεφύγει" με 4-1 και να ολοκληρώσει την ανατροπή μετά από 2 ώρες και 56 λεπτά αγώνα.

Αυτός ήταν ο 2ος τίτλος του Zverev για τη φετινή σεζόν, μετά από το 500άρι του Αμβούργου που κέρδισε τον Ιούλιο.

"Παίζει σίγουρα το καλύτερο τένις της ζωής του", είπε για τον Safiullin ο Zverev μετά το ματς. "Ο τρόπος που κέρδιζε αυτή την εβδομάδα, αποκλείοντας με ευκολία καλούς παίκτες, ήξερα πως θα έπαιζε πολύ καλά. Προφανώς είμαι χαρούμενος που ανέτρεψα το ματς και κέρδισα αυτόν τον τίτλο."

Για 1η φορά στην καριέρα του έπαιξε σε τελικό ΑΤΡ διοργάνωσης ο 26χρονος Safiullin, ο οποίος απέκλεισε μεταξύ άλλων το Νο.4 του ταμπλό Daniel Evans (6-3, 6-3) και το Νο.2 του ταμπλό Lorenzo Musetti (6-3, 6-4). Τη Δευτέρα θα ανεβεί στο Νο.41 του κόσμου (14 θέσεις ψηλότερα από τώρα), βελτιώνοντας και το career high του.

Ο Zverev, ο οποίος βρίσκεται στο Νο.10 του κόσμου και θα παραμείνει εκεί, κατέκτησε τον 21ο τίτλο της καριέρας του, βελτιώνοντας το ρεκόρ του σε τελικούς στο 21-11 νίκες.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots