ATP
Εκτός 8άδας ο Σακελλαρίδης στο Zhangjiagang

 
Εκτός 8άδας ο Σακελλαρίδης στο Zhangjiagang
tn team Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2023 - 10:05

Ο Στέφανος Σακελλαρίδης έμεινε εκτός προημιτελικών στο Challenger του Zhangjiagang στην Κίνα.

Δεν κατάφερε να συνεχίσει μια ακόμα καλή πορεία στο Challenger Tour αυτή την εβδομάδα ο Στέφανος Σακελλαρίδης, ο οποίος ηττήθηκε σήμερα από τον Ιάπωνα lucky loser Yusuke Takahashi με 6-3, 6-1 και ολοκλήρωσε την πορεία του στον 2ο γύρο.

Δεν είχε σύμμαχο το σερβίς του σήμερα ο Στέφανος, που έχασε 4 service games του, από 2 σε κάθε σετ. Επιπλέον, έχασε και τις 4 ευκαιρίες που είχε για break, οι οποίες ίσως και να άλλαζαν τα δεδομένα αν τις αξιοποιούσε.

Συγκεκριμένα είχε ένα break point στο 4o game του 1ου σετ για την ισοφάριση (2-1, 30-40), αλλά ο Ιάπωνας έκανε το 3-1 και έκτοτε δεν απειλήθηκε ξανά στο σερβίς του. Στο 2ο σετ ο 18χρονος Έλληνας τενίστας είχε 3 break points στο πρώτο game, όμως ο Takahashi τα έσβησε και αυτά.

Θυμίζουμε πως ο Σακελλαρίδης προέρχεται από την πολύ καλή πορεία του μέχρι τα ημιτελικά στο Challenger του Zhuhai, ενώ αυτή την εβδομάδα πέτυχε μια νίκη στο Zhangjiagang, κόντρα στον Evan Zhu στον 1ο γύρο.

Αυτή τη στιγμή ο νεαρός Έλληνας πρωταθλητής βρίσκεται στο Top 400 του live ranking της ΑΤΡ και συγκεκριμένα στο Νο.392, κερδίζοντας 27 θέσεις. Η κατάταξη θα ανανεωθεί ξανά μετά το US Open, συνεπώς θα προσμετρηθούν και τα τουρνουά της επόμενης εβδομάδας, ωστόσο για την ώρα φαίνεται να έχει κάνει αρκετά για την πρώτη του είσοδο στους 400 πρώτους του κόσμου.

Το τουρνουά ολοκληρώθηκε για τον Σακελλαρίδη λίγες ώρες μετά με το διπλό, όπου μαζί με τον Μάρκο Καλοβελώνη ηττήθηκαν στα προημιτελικά από τους Ray Ho και Matthew Christopher Romios με 7-5, 6-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots