ATP
Νέα νίκη σε Challenger για τον Σακελλαρίδη

 
Νέα νίκη σε Challenger για τον Σακελλαρίδη
tn team Τρίτη, 29 Αυγούστου 2023 - 18:25

Ο Στέφανος Σακελλαρίδης συνεχίζει την επιτυχημένη του περιοδεία στα Challenger τουρνουά της Κίνας.

Μετά τη μεγάλη πορεία μέχρι τα ημιτελικά στο Challenger του Zhuhai, που ήταν το πρώτο τουρνουά της σειράς Challenger στο οποίο πέτυχε νίκες, ο Στέφανος Σακελλαρίδης συνεχίζει να συγκεντρώνει νίκες και στο Zhangjiagang της Κίνας.

Στην πρεμιέρα του στο International Challenger Zhangjiagang, ο 18χρονος Έλληνας τενίστας επικράτησε του Αμερικανού Evan Zhu, Νο.371 στον κόσμο, με 7-5, 7-6 (6).

Στο 1ο σετ, αφού έσβησε 5 break points στο 1ο game, κατάφερε να κάνει το μοναδικό break στο 12ο game και να το κατακτήσει. Στο 2ο σετ ο Στέφανος απώλεσε ένα προβάδισμα με 5-2, αλλά φρόντισε να μην του στοιχίσει αυτό, κλείνοντας την αναμέτρηση στο 3ο του match point στο tie-break, όπου επικράτησε δύσκολα με 8-6, αλλά χωρίς να βρεθεί ποτέ πίσω.

Στον 2ο γύρο του Challenger της Κίνας, ο Σακελλαρίδης θα αντιμετωπίσει τον Ιάπωνα Yusuke Takahashi, Νο.497 στον κόσμο και lucky loser στο τουρνουά. Ο Ιάπωνας απέκλεισε σήμερα τον Κινέζο qualifier Cui Jie, με 6-2, 6-2.

Θυμίζουμε πως ο Σακελλαρίδης σκαρφάλωσε στο Νο.419 του κόσμου (career high), μετά και την πορεία του μέχρι τα ημιτελικά του Zhuhai. Με τη σημερινή του νίκη έκανε ένα μεγάλο βήμα για την είσοδό του στο Top 400 της παγκόσμιας κατάταξης, η οποία ακόμα δεν είναι δεδομένη, μιας και η κατάταξη θα ανανεωθεί μετά το US Open, επομένως θα μετρηθούν και οι πόντοι της επόμενης εβδομάδας. Στο live ranking πάντως έχει περάσει στο Νο.394.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots