ATP
Ο Hurkacz στο δρόμο του Τσιτσιπά (vid)

 
Ο Hurkacz στο δρόμο του Τσιτσιπά (vid)
© Western & Southern Open
tn team Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2023 - 0:25

O Hubert Hurkacz "εκθρόνισε" τον περσινό πρωταθλητή του Σινσινάτι, Borna Coric, κι έτσι θα βρεθεί στον δρόμο του Στέφανου Τσιτσιπά, στη φάση των "16" του αμερικάνικου Masters.

O Hurkacz επικράτησε του Coric με 5-7, 6-3, 6-3 σε ένα γεμάτο ματς που κράτησε 2 ώρες και 15 λεπτά, για να πάρει μια μεγάλη πρόκριση για τους "16" στο Masters του Σινσινάτι.

Θυμίζουμε πως ο Coric ήταν ο υπερασπιστής του τίτλου στο Σινσινάτι, έχοντας κερδίσει στον τελικό πέρσι τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Σήμερα ο Κροάτης, που ηττήθηκε από τον Τσιτσιπά πριν λίγες μέρες στο Los Cabos, επέστρεψε από το 2-5 στο 1ο σετ, κερδίζοντας τα 5 επόμενα games. 

Αυτό δεν πτόησε τον Hurkacz, που έκανε γρήγορο break και στο 2ο σετ, προηγήθηκε με 4-1 και αυτή τη φορά δεν κινδύνευσε ξανά στο σερβίς του, ενώ είχε αρκετές ευκαιρίες και για το double break.

Στο 3ο σετ συνεχίστηκε το ίδιο μοτίβο, με τον Πολωνό να είναι καλύτερος και να το πιστοποιεί ξανά από νωρίς με ένα break, για το 3-1. Ούτε σ' αυτό το σετ απειλήθηκε το σερβίς του Hurkacz, που "κλείδωσε" την πρόκριση με νέο break στο 9ο game για το 6-3.

O 26χρονος Hurkacz, Νο.20 στον κόσμο, έχει πολύ καλές εμφανίσεις στην καριέρα του στην Αμερική, με αποκορύφωμα τον τίτλο στο Μαϊάμι το 2021. Στο Σινσινάτι πάντως προκρίθηκε μόλις για 2η φορά στους "16".

Με τον Τσιτσιπά θα είναι η 10η αναμέτρησή του, με τον Έλληνα παίκτη να κυριαρχεί στο συγκεκριμένο rivalry, έχοντας κερδίσει τον Hurkacz 7 φορές (7-2). Θα είναι η πρώτη τους φετινή συνάντηση.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots