ATP
1ος προημιτελικός στο γρασίδι για τον Alcaraz (vid)

 
1ος προημιτελικός στο γρασίδι για τον Alcaraz (vid)
© Cédric Lecocq / FFT
tn team Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2023 - 19:03

O Carlos Alcaraz κέρδισε καθαρά τον Jiri Lehecka με 2-0 σετ και προκρίθηκε στον πρώτο του προημιτελικό στην καριέρα του στο γρασίδι.

Μετά από μια πολύ καλή εμφάνιση, ο 20χρονος Ισπανός κέρδισε τον Lehecka με 6-2, 6-3 και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Cinch Championships στο Queen's του Λονδίνου.

Ο Alcaraz, ο οποίος αν κερδίσει τον τίτλο στο Queen's θα ανεβεί ξανά στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, φαίνεται πως μπορεί να προσαρμόσει πολύ καλά το παιχνίδι του και σ' αυτή την επιφάνεια, με την οποία έχει καταπιαστεί ελάχιστα στην καριέρα του.

Να σημειωθεί πως αυτή είναι η πρώτη ουσιαστικά φορά που παίζει σε ένα τουρνουά της ΑΤΡ στο γρασίδι, αφού τα μόνα επίσημα τουρνουά της grass-court season που έλαβε μέρος στο παρελθόν ήταν το Wimbledon του 2021 και το Wimbledon του 2022, όπου έφτασε μέχρι τον 2ο και μέχρι τον 4ο γύρο αντίστοιχα.

Προχθές δυσκολεύτηκε αρκετά απέναντι στον Arthur Rinderknech, σήμερα όμως κέρδισε ευκολότερα τον Lehecka, για να προκριθεί και στον πρώτο του προημιτελικό γενικά σε τουρνουά στο γρασίδι.

Στο 1ο σετ "έσπασε" το σερβίς του αντιπάλου του σε 2ο (2-0) και 8ο game (6-2), ενώ ξεκίνησε δυνατά και το 2ο σετ, όπου προηγήθηκε με 3-0. Στο 5ο game του 2ου σετ αντιμετώπισε για 1η φορά break points στο ματς, έσβησε όμως και τις 3 ευκαιρίες του Τσέχου για να φτάσει στο 4-1. Διατήρησε έως το τέλος το πάνω χέρι ο Ισπανός και ολοκλήρωσε τη νίκη του στο 9ο game, έπειτα από 85 λεπτά παιχνιδιού.

Στα προημιτελικά του Queen's, θα αντιμετωπίσει αύριο τον Grigor Dimitrov, που επικράτησε του Francisco Cerundolo με 6-3, 7-5.

Σε άλλες αναμετρήσεις που έγιναν σήμερα, ο Adrian Mannarino συνεχίζει τις πολύ καλές εμφανίσεις του στο χορτάρι και απέκλεισε το Νο.3 του ταμπλό, Taylor Fritz, με 6-4, 7-6 (7). Επόμενος αντίπαλος για τον Γάλλο ο Alex De Minaur, που κέρδισε εύκολα τον Diego Schwartzman με 6-2, 6-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots