ATP
Back-to-back τίτλοι για τον Murray! (vid)

 
Back-to-back τίτλοι για τον Murray! (vid)
tn team Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2023 - 9:19

O Andy Murray κέρδισε τον δεύτερο διαδοχικό του τίτλο, συνεχίζοντας το πολύ καλό ξεκίνημα στη σεζόν του γρασιδιού.

Πριν παίξει στα δυο μεγαλύτερα βρετανικά τουρνουά και δυο από τα σημαντικότερα γενικά της grass-court season, το ιστορικό 500άρι του Queen's και φυσικά το Wimbledon, o Andy Murray επέλεξε να ξεκινήσει την προετοιμασία του στο χορτάρι παίζοντας σε δυο Challenger τουρνουά.

Εκ του αποτελέσματος, φαίνεται ότι πολύ καλά έκανε, αφού τα κατέκτησε και τα δυο, με αποτέλεσμα να παίξει με την ψυχολογία στα ύψη στο Queen's την ερχόμενη εβδομάδα, αλλά και με ένα σερί 10 κερδισμένων παιχνιδιών στο χορτάρι.

Μια εβδομάδα μετά τον θρίαμβό του στο Surbiton, o Murray κατέκτησε και το Rothesay Open στο Νότιγχαμ. Στον τελικό επιβλήθηκε του Γάλλου Arthur Cazaux με 6-4, 6-4.

Ήταν μια επιβλητική εμφάνιση για τον 36χρονο Βρετανό, που κέρδισε το 83% των πόντων στα πρώτα του σερβίς (24/29). Στο 1ο σετ προηγήθηκε και με 5-1, αν και τελικά χρειάστηκε το 10ο game για να το κλείσει, ενώ στο 2ο σετ έκανε το μοναδικό break στο 9ο game και πέρασε μπροστά με 5-4, για να το τελειώσει στη συνέχεια με ένα love service game.

Ο Murray δεν έχασε κανένα σετ ολόκληρη την εβδομάδα στο Νότιγχαμ και σήμερα κέρδισε 6 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη, ανεβαίνοντας στο Νο.38. Αυτή είναι η καλύτερη θέση που είχε στα τελευταία 5 χρόνια.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots