ATP
Προπονητής της χρονιάς ο Ferrero (vid)

 
Προπονητής της χρονιάς ο Ferrero (vid)
© Peter Staples/ATP Tour
tn team Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2022 - 10:25

O Juan Carlos Ferrero αναδείχθηκε καλύτερος προπονητής της χρονιάς, μετά την επιτυχία του να οδηγήσει τον Carlos Alcaraz στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Στα 19 του, ο Alcaraz έγινε ο νεότερος παίκτης που ανέβηκε στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, αλλά και ο νεότερος που εξασφάλισε το Year-end No.1 στην ιστορία. Επιπλέον, το 2022 κατέκτησε το πρώτο Grand Slam της καριέρας του, στο US Open.

Χάρη στην τρομερή του σεζόν, ο Juan Carlos Ferrero κέρδισε το βραβείο του προπονητή της χρονιάς της ΑΤΡ, για το οποίο ψήφισαν οι υπόλοιποι προπονητές του tour.

"Ήταν μια καταπληκτική χρονιά. Ευτυχώς, όλη η σκληρή δουλειά που καναμε επιβραβεύτηκε με τα καλά αποτελέσματα και ένα σπουδαίο βραβείο. Είμαι πολύ χαρούμενος που κέρδισα το βραβείο ATP Coach of the Year. Σας ευχαριστώ όλους για την στήριξή σας", είπε στο μήνυμά του ο Ferrero.

Ο Ferrero γνώρισε τον Alcaraz όταν ήταν μόλις 13 ετών και αμέσως κατάλαβε πως ήταν ένα ξεχωριστό παιδί: "Ήρθε στην ακαδημία μου, όλοι μιλούσαν γι' αυτόν και προπονήθηκα και εγώ μαζί του. Ήταν πολύ μικροκαμωμένος τότε, είχε όλα τα στοιχεία που έχει και τώρα, αλλά σε μια μινιατούρα. Όταν κέρδισε τον πρώτο του ΑΤΡ πόντο στην ηλικία των 14 ετών, μπορούσες να καταλάβεις πως θα εξελισσόταν. Όταν ήρθε μόνιμα στην ακαδημία, στα 15 του, ήταν ακόμα πολύ αδύνατος, ήταν πολύ γρήγορος αλλά δεν είχε μυϊκή μάζα. Ακόμα και τότε, ήταν πολύ ξεχωριστός."

Η τρομερή εξέλιξή του και η άνοδός του στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης από την ηλικία των 19 ετών, δεν ήταν έκπληξη για τον Ισπανό τεχνικό, που και εκείνος στο παρελθόν είχε βρεθεί στην κορυφή του κόσμου.

"Συνέβη πολύ γρήγορα και για όλους ήταν μια έκπληξη, όχι όμως και για μένα. Τον έβλεπα κάθε μέρα στην προπόνηση και ήξερα πως μπορούσε να το καταφέρει. Δεν μπορούσα να είμαι σίγουρος ότι θα γινόταν από αυτή τη χρονιά, αλλά αν δεν γινόταν, θα γινόταν την επόμενη. Τώρα πρέπει να συνεχίσουμε."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots