ATP
Επέστρεψε στις νίκες ο Alcaraz (vids)

 
Carlos Alcaraz
Carlos Alcaraz © Astana Open
tn team Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2022 - 23:17

O Carlos Alcaraz δεν είχε καθόλου εύκολο βράδυ, αλλά πήρε μετά από 2,5 ώρες μάχης τη νίκη στα τρια σετ απέναντι στον Jack Draper, για να προκριθεί στους "16" της Βασιλείας.

Ο Alcaraz, ο οποίος είχε χάσει στην πρεμιέρα του στο πρώτο τουρνουά που έπαιξε ως Νο.1 στην Αστάνα, επέστρεψε σήμερα στις νίκες, κερδίζοντας μετά από μια μεγάλη μάχη τον Draper με 3-6, 6-2, 7-5, για τον 1ο γύρο του Swiss Indoors.

Μετά την απώλεια του 1ου σετ ο 19χρονος Ισπανός κατάφερε να αντιδράσει με ένα σερί 4 κερδισμένων games, για να προηγηθεί με 4-0 στο 2ο, το οποίο έκλεισε χωρίς να κινδυνέψει με 6-2.

Στο 3ο σετ έγινε μάχη, με τον Alcaraz να προηγείται αρχικά με 4-2, αλλά τον Draper να κερδίζει τα 3 επόμενα games. Χρειάστηκε να σερβίρει για την παραμονή του στο τουρνουά ο πρωταθλητής του US Open, που έμεινε στο ματς και αργότερα έκανε νέο break, για να περάσει μπροστά με 6-5. Στο 12ο game έχασε διπλό match point στο 6-5, 40-15 και έπειτα χρειάστηκε να σβήσει 2 break points, για να κρατήσει τελικά το σερβίς του αξιοποιώντας το 3ο του match point.

Δεν ήταν εύκολη πρεμιέρα για τον Ισπανό, αλλά έδειξε χαρακτήρα και έκανε την ανατροπή απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλο, κάνοντας μια δήλωση στη Βασιλεία.

Στον 2ο γύρο του Swiss Indoors, o Alcaraz θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Botic Van De Zandschulp και Adrian Mannarino.

Σε άλλες αναμετρήσεις που έγιναν σήμερα, ο Brandon Nakashima πήρε επίσης με ανατροπή τη νίκη εις βάρος του David Goffin, με 2-6, 7-6 (4), 6-4, ενώ ο Alexander Bublik επικράτησε του Aslan Karatsev με 6-3, 7-6 (2).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots