ATP
Εκτός ο Murray, έσβησε 9 m.p. o Rinderknech (vids)

 
Sebastian Korda
Sebastian Korda © Gijon Open
tn team Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2022 - 23:40

Ο Sebastian Korda άφησε τον Andy Murray εκτός ημιτελικών στο Χιχόν και πήρε το τελευταίο εισιτήριο για την 4άδα. Νωρίτερα προκρίθηκε και ο Arthur Rinderknech, που έσβησε 9 match points και κέρδισε ένα συγκλονιστικό tie-break με τον Pablo Carreno Busta.

Ο Korda πήρε το τελευταίο εισιτήριο των ημιτελικών του Gijon Open, κερδίζοντας τον Murray με 6-4, 1-6, 6-1.

Στο 1ο σετ ο Αμερικανός έκανε δυο break και "ξέφυγε" με 5-2, με τον Murray να καταφέρνει να μειώνει σε 5-4, 15-30. Έμεινε ψύχραιμος ο Korda, που κέρδισε τους 3 επόμενους πόντους και τελικά έκλεισε το σετ πριν τα πράγματα γίνουν πιο επικίνδυνα.

Ο Murray άλλαξε τα πράγματα κερδίζοντας 5 συνεχόμενα games στο ξεκίνημα του 2ου σετ, στο οποίο προηγήθηκε με 5-0. Ο Βρετανός χρειάστηκε να σβήσει 4 break points, από 2 σε 3ο (3-0) και 5ο game (5-0), ενώ και στα break που έκανε ο ίδιος ήταν κλειστά games.

Έκλεισε το σετ με 6-1, όμως στο επόμενο και αποφασιστικό σετ ο Korda ήταν εκείνος που έκανε συνεχόμενα break, για να προηγηθεί με 5-0 και να ξεκαθαρίσει την κατάσταση. Το μόνο που κατάφερε ο Murray ήταν να αποφύγει το bagel, με τον Αμερικανό να κλείνει το ματς με love service game στο 7ο game.

Ο Korda κάνει μια πολύ καλή εβδομάδα στο Χιχόν της Ισπανίας, έχοντας αποκλείσει ακόμα τους Jaume Munar και Roberto Bautista Agut. Αύριο θα διεκδικήσει την πρώτη του πρόκριση σε τελικό για φέτος, αντιμετωπίζοντας τον Arthur Rinderknech.

Ο 27χρονος Γάλλος έσβησε 9 match points, τα 7 από αυτά στο συγκλονιστικό tie-break του 3ου σετ, όπου χρειάστηκε την 6η δική του ευκαιρία για να το κατακτήσει με 18-16 (!) και να πάρει τη νίκη επί του Pablo Carreno Busta με 4-6, 6-3, 7-6 (16).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots