ATP
Μεγάλο παιχνίδι και 8άδα ο Alcaraz (vids)

 
Carlos Alcaraz
Carlos Alcaraz © Hamburg European Open / Alex Scheuber
tn team Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2022 - 0:30

O Carlos Alcaraz έκανε έναν από τους καλύτερους αγώνες του, όπως ο ίδιος είπε μετά το ματς, για να κερδίσει με 2-0 σετ τον Filip Krajinovic και να μπει στα προημιτελικά του Αμβούργου.

Επιστροφή στους προημιτελικούς για τον Carlos Alcaraz, που επιβλήθηκε του Filip Krajinovic με 7-6 (4), 6-3 και προκρίθηκε στους "8" καλύτερους του Hamburg European Open.

Ο Krajinovic ξεκίνησε πιο δυνατά στο ματς και έκανε break στο 5ο game, για να περάσει μπροστά με 3-2. Ήταν μπροστά μέχρι και το 5-3 ο Σέρβος, ο οποίος σέρβιρε για το σετ στο 10ο game.

Σε εκείνο το σημείο και υπό πίεση, ήταν που άρχισε να βρίσκει το καλύτερό του τένις ο Alcaraz, ο οποίος πρώτα έχασε ένα προβάδισμα με 0-40 στο 10o game, στη συνέχεια αντιμετώπισε 4 set points, τα έσβησε όμως όλα και έκανε τελικά το break στην 4η ευκαιρία του, για να ισοφαρίσει σε 5-5.

Στο 11ο game o Iσπανός έσβησε ένα break point και κράτησε το σερβίς του για να περάσει μπροστά με 6-5. Ο Krajinovic με love service game έστειλε το σετ στο tie-break και εκεί προηγήθηκε με 3-1, όμως ο Alcaraz κέρδισε τους 6 από τους 7 επόμενους πόντους και πήρε τo tie-break με 7-4.

Ο Alcaraz συνέχισε να παίζει πολύ καλά και πέρασε μπροστά με 4-1 στο 2ο σετ, στο οποίο ο Krajinovic αντιστάθηκε και μείωσε σε 4-3. Ο Ισπανός έκανε νέο break στο 9ο game και "κλείδωσε" τη νίκη με 6-3, έπειτα από 1 ώρα και 53 λεπτά παιχνιδιού.

Μετά τον αγώνα, πολύ ικανοποιημένος με την απόδοσή του ήταν ο Alcaraz, που έκανε λόγο για έναν από τους καλύτερους αγώνες του: "Έπρεπε να κάνω έναν από τους καλύτερους αγώνες μου στο tour. Είμαι πολύ χαρούμενος με την εμφάνισή μου. Ήταν πολύ δύσκολο παιχνίδι, ο Filip έπαιξε απίστευτα από την αρχή ως το τέλος", είπε ο 19χρονος Ισπανός.

Στα προημιτελικά του 500αριού του Αμβούργου, ο Alcaraz θα αντιμετωπίσει τον Karen Khachanov, που κέρδισε τον Fabio Fognini με 6-3, 7-5.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots