ATP
Πολύ καλός Κύργιος στην 8άδα (vid)

 
Νικ Κύργιος
Νικ Κύργιος © @wickphoto
tn team Πέμπτη, 07 Απριλίου 2022 - 3:10

O Νικ Κύργιος έκανε "έναν από τους καλύτερους αγώνες" του στο χώμα, όπως ο ίδιος σημείωσε, επιβλήθηκε με 2-0 σετ του Tommy Paul και προκρίθηκε στα προημιτελικά του US Men's Clay Court Championship στο Χιούστον.

Εξαιρετικός ήταν και σήμερα ο Νικ Κύργιος, ο οποίος επιβλήθηκε του Tommy Paul με 6-4, 6-2 σε 70 μόλις λεπτά και πήρε μια εντυπωσιακή πρόκριση για τους "8" καλύτερους του US Men's Clay Court Championship.

Ο 26χρονος Ελληνοαυστραλός πέτυχε 10 άσους και κέρδισε τους 30 από τους 34 πόντους στα πρώτα του σερβίς. Έσβησε και τα 6 break points που αντιμετώπισε και αξιοποίησε τις 3 από τις 8 δικές του ευκαιρίες, κάνοντας ένα break στο 1ο σετ και 2 στο 2ο.

Όπως σημείωσε και μετά τον αγώνα, ο Κύργιος έκανε έναν από τους καλύτερους αγώνες του ever σε χωμάτινη επιφάνεια, που ως γνωστόν είναι η χειρότερή του: "Είναι πολύ καλός παίκτης, είναι νέος και έχει δείξει ήδη τι μπορεί να κάνει. Έπρεπε να είμαι συγκεντρωμένος σήμερα και ήξερα πως έπρεπε να σερβίρω καλά. Πιθανότατα είναι ένας από τους καλύτερους αγώνες στο χώμα στην καριέρα μου και είμαι πολύ χαρούμενος με το αποτέλεσμα σήμερα, απλά κατέβασα το κεφάλι μου και πήγα για δουλειά."

Στα προημιτελικά του Χιούστον ο Κύργιος θα αντιμετωπίσει τον Michael Mmoh, που μπήκε ως lucky loser στο κυρίως ταμπλό, στη θέση του Casper Ruud που αποσύρθηκε εξαιτίας πονόδοντου, καταφέρνοντας να κερδίσει σήμερα τον Sam Querrey με 6-2, 6-4.

Αργότερα ο Κύργιος πραγματοποίησε την πρεμιέρα του και στο διπλό, όπου αγωνίζεται μαζί με τον Jack Sock. Οι δυο τους κέρδισαν τους Andre Goransson και Nathaniel Lammons με 7-5, 3-6, 10-5 και προκρίθηκαν στα προημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέρβους Ivan Matej Sabanov.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots