ATP
Ξαγρύπνησε, αλλά "επιβίωσε" ο Zverev! (vids)

 
Alexander Zverev
Alexander Zverev © Abierto Mexicano
tennisnews team Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2022 - 12:57

Μια απίστευτη πρεμιέρα είχε ο Alexander Zverev στο Abierto Mexicano, καθώς βγήκε στο γήπεδο γύρω στις 01:30 τα ξημερώματα, χρειάστηκε 3,5 ώρες για να κερδίσει τον εκπληκτικό Jenson Brooksby που είχε και match point στο 2ο σετ, για να πανηγυρίσει τη νίκη στις 5 το πρωί στο Ακαπούλκο!

Μέχρι τις 5 το πρωί έμεινε στο court o Alexander Zverev, στην πολύ δύσκολη πρεμιέρα του με τον Jenson Brooksby, τον οποίο κατάφερε να κερδίσει με 3-6, 7-6 (10), 6-2 έπειτα από 3 ώρες και 22 λεπτά μάχης!

Ο υπερασπιστής του τίτλου στο Ακαπούλκο, αναγκάστηκε ούτως ή άλλως να ξαγρυπνήσει για την πρώτη του αναμέτρηση στο τουρνουά, που είχε προγραμματιστεί για τις 10 το βράδυ τοπική, οι προηγούμενες αναμετρήσεις όμως το πήγαν πίσω στις 01:30 μετά τα μεσάνυκτα!

Συγκεκριμένα, ο John Isner κέρδισε τον Fernando Verdasco με 7-5, 6-7 (4), 7-6 (3) σε 3 ώρες και 13 λεπτά, ενώ ο Stefan Kozlov απέκλεισε τον Grigor Dimitrov με 7-6 (8), 5-7, 6-3 σε 3 ώρες και 21 λεπτά, στα δυο προηγούμενα ματς του κεντρικού γηπέδου του Ακαπούλκο.

Ο αγώνας του Zverev με τον Brooksby ξεπέρασε επίσης τις 3 ώρες και έφτασε τις 3 ώρες και τα 22 λεπτά, με αποτέλεσμα να ολοκληρωθεί στις 04:55 το πρωί τοπική ώρα! Ήταν οι τρεις μεγαλύτεροι σε διάρκεια αγώνες στην ιστορία του τουρνουά και ο αγώνας του Zverev ήταν αυτός που ολοκληρώθηκε πιο αργά από ποτέ σε ATP event!

Είχε πολύ δύσκολο βράδυ ο Zverev, ο οποίος πάλεψε στο 1ο σετ, αλλά "λύγισε" μετά το 6ο game, με τον Brooksby να κερδίζει τους 12 από τους 13 τελευταίους πόντους του σετ και να μετατρέπει γρήγορα το 3-3 σε 6-3!

Στο 2ο σετ και οι δυο είχαν ευκαιρίες για break, αλλά κανείς δεν το πέτυχε. Ο Zverev χρειάστηκε να σώσει 3 break points στο 7ο game, για να κρατήσει το σερβίς του και να περάσει μπροστά με 4-3. Στο 10ο game είχε ένα set point για το 6-4, αλλά ήταν η σειρά του Αμερικανού να σβήσει break point και να υπερασπιστεί το σερβίς του για το 5-5.

Το σετ πήγε σε ένα γεμάτο tie-break, όπου ο Brooksby είχε δυο match points, στο 6-5 και στο 10-9, αλλά ο Zverev τα έσβησε και τα 2 στο σερβίς του. Στο 4ο set point του στο tie-break και 5ο συνολικά στο σετ, ο Γερμανός κατάφερε να πάρει αυτό το πολύ σημαντικό tie-break με 12-10 και να αλλάξει τα δεδομένα.

Στο 3ο σετ προφανώς τα πράγματα ήταν διαφορετικά, με τον Zverev να δείχνει πιο δυνατός και να κάνει το break από νωρίς για το 3-1. Αφού κράτησε και το σερβίς του στο 6ο game από το 15-30 και έφτασε στο 4-2, τα πράγματα απλοποιήθηκαν ακόμα περισσότερο για τον Γερμανό, που με νέο break έκανε το 5-2 και σέρβιρε επιτυχημένα για τη νίκη στο 8ο game.

Τα καλά νέα για τον Zverev είναι πως δεν αγωνίζεται αύριο, επομένως θα έχει τη δυνατότητα να ξεκουραστεί και να αναπληρώσει τις δυνάμεις του για τη συνέχεια του τουρνουά.

Την Τετάρτη αναμένεται να παίξει με τον συμπατριώτη του Peter Gojowczyk, για μια θέση στα προημιτελικά. Ο Gojowczyk μπήκε στο κυρίως ταμπλό ως lucky loser, επικρατώντας του Brandon Nakashima με 6-4, 6-4.

Όπως αναφέρθηκε οι Isner και Kozlov απέκλεισαν τους Verdasco και Dimitrov αντίστοιχα, με τον Kozlov να είναι πιθανός αντίπαλος του Rafael Nadal στον 2ο γύρο, εφόσον ο Nadal επιβεβαιώσει τα προγνωστικά απέναντι στον Denis Kudla.

Ο Taylor Fritz επιβλήθηκε του Adrian Mannarino με 6-3, 6-3 και ο Pablo Carreno Busta κέρδισε τον Oscar Otte με 6-2, 6-4. Τέλος, μεγάλη μάχη χρειάστηκε και ο Dusan Lajovic, που επικράτησε του Sebastian Korda με 6-4, 4-6, 7-5.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots