ATP
Moya: Αυτός είναι ο λόγος που χρειαζόταν το διάλειμμα ο Nadal

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal © Philippe Montigny/FFT
tn team Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021 - 23:29

Ο Carlos Moya εξήγησε το λόγο για τον οποίο ο Rafael Nadal δεν θα αγωνιστεί ούτε στο Wimbledon, αλλά ούτε και στους Ολυμπιακούς Αγώνες τον επόμενο μήνα.

Ο Nadal αποφάσισε να κάνει ένα μεγάλο διάλειμμα από το tour μετά το Roland Garros, το οποίο ολοκληρώθηκε λίγο άδοξα γι' αυτόν, με την ήττα του από τον Novak Djokovic με 3-1 σετ στα ημιτελικά. Αποφάσισε να μην αγωνιστεί σε δυο από τα σημαντικότερα τουρνουά της χρονιάς, το Wimbledon και τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ώστε να γεμίσει τις μπαταρίες του και να συνεχίσει να κάνει αυτό που του αρέσει περισσότερο, όπως έγραψε και ο ίδιος στην ανακοίνωσή του.

Λίγες περισσότερες πληροφορίες για τη δύσκολη απόφαση που έπρεπε να πάρει ο Rafa, έδωσε ο προπονητής του, Carlos Moya, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά ότι μετά το Roland Garros o Ισπανός παίκτης ήταν εξαντλημένος, σωματικά και πνευματικά.  

"Η σεζόν στο χώμα ήταν πολύ σκληρή, η πίεση ήταν μεγάλη, σωματικά και πνευματικά. O Rafa την ολοκλήρωσε εξαντλημένος. Γι' αυτό και του αξίζει λίγη ξεκούραση. Είναι ένας μαραθώνιος, ένας αγώνας μακράς διάρκειας, στον οποίο πρέπει να παρθούν και δύσκολες αποφάσεις. Μια απ' αυτές, ήταν η απόφαση που πήρε να σταματήσει να παίζει τώρα, ώστε να είναι δυνατότερος όταν επιστρέψει", είπε ο Moya στο δημόσιο ραδιόφωνο της Ισπανίας.

Ο πρωταθλητής του Roland Garros του 1998, είπε ακόμα πως πριν 2 χρόνια o Nadal είχε βρεθεί σε μια κατάσταση εξάντλησης που ήθελε να αποφύγει αυτή τη φορά.

"Πριν από δυο χρόνια, ο Rafa έφτασε σ' ένα σημείο πολύ μεγάλης πνευματικής κόπωσης, από το οποίο ήταν εξαιρετικά δύσκολο να βγει. Τώρα έφτασε ξανά κοντά σ' αυτό. Δεν τον παίρνει να αγωνιστεί σε ένα Grand Slam, αν δεν είναι 100% έτοιμος, για την εικόνα, το κύρος του και το πως είναι σαν άνθρωπος."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots