ATP
Έφτασε τις 30 νίκες στη σεζόν ο Στέφανος (vids)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Internazionali BNL d' Italia
tennisnews team Πέμπτη, 20 Μαϊος 2021 - 17:23

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα απέναντι στον Tommy Paul στην πρεμιέρα του στη Λυών και έγινε ο πρώτος παίκτης στη φετινή χρονιά που έφτασε τις 30 νίκες στο tour.

Παίζοντας πολύ καλό τένις και δείχνοντας φρέσκος σωματικά και πνευματικά, ο Στέφανος Τσιτσιπάς επιβλήθηκε του Tommy Paul με 6-1, 6-4 σε 75 λεπτά και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Lyon Open.

Δεν άφησε σε κανένα σημείο του αγώνα να αμφισβητηθεί η κυριαρχία του ο Στέφανος, ο οποίος κέρδισε 5 συνεχόμενα games για να κερδίσει το 1ο σετ σε 6-1 πολύ σύντομα, σε 30 μόλις λεπτά.

Στο 2ο σετ ο Στέφανος είχε και πάλι το πάνω χέρι, κάνοντας το break αρκετά νωρίς, για να προηγηθεί με 2-1 στο 3ο game. Λίγο έλειψε να "ξεφύγει" και σε αυτό το σετ, αλλά ο Αμερικανός στάθηκε πιο καλά, έσβησε ένα break point στο 5ο game και αργότερα μείωσε σε 3-2, ενώ κατάφερε να διατηρήσει τη διαφορά στο ένα break έως το τέλος του σετ.

Αυτό δεν έφερε το παραμικρό πρόβλημα στον Έλληνα πρωταθλητή, που έχασε όλους κι όλους 2 πόντους στα 3 επόμενα service games του και με ένα love service game "σφράγισε" τη νίκη του στο 10ο game, έπειτα από 1 ώρα και 15 λεπτά παιχνιδιού. 

Η Λυών γίνεται το 9ο τουρνουά στο οποίο ο Στέφανος φτάνει τουλάχιστον μέχρι τα προημιτελικά, από τα 10 τουρνουά στα οποία έχει λάβει μέρος φέτος.

Αύριο ο Στέφανος θα αντιμετωπίσει για πρώτη φορά στην καριέρα του τον Yoshihito Nishioka, που κέρδισε νωρίτερα σήμερα τον Gael Monfils με 4-6, 6-3, 7-6 (2).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots