ATP
1η νίκη στη Ρώμη για τον Auger-Aliassime (vid)

 
Felix Auger-Aliassime
Felix Auger-Aliassime © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Κυριακή, 09 Μαϊος 2021 - 19:56

O Felix Auger-Aliassime χρειάστηκε την 3η του προσπάθεια, αλλά και μια μεγάλη μάχη με τον Filip Krajinovic, για να πετύχει την πρώτη του νίκη στη Ρώμη. Στον 2ο γύρο του Internazionali BNL d' Italia προκρίθηκε και ο David Goffin.

Μετά από 2 ήττες σε ισάριθμες αναμετρήσεις, ο Felix Auger-Aliassime πανηγύρισε σήμερα την πρώτη του νίκη στο Foro Italico της Ρώμης, επικρατώντας του Filip Krajinovic με 6-3, 6-7 (5), 6-4, σε έναν αγώνα που πλησίασε τις 3 ώρες σε διάρκεια.

Με 12 άσους ολοκλήρωσε το παιχνίδι ο νεαρός Καναδός, ο οποίος πάντως αντιμετώπισε προβλήματα στο σερβίς του, καθώς έμεινε πίσω με break στο ξεκίνημα του 1ου σετ, ενώ στα δυο επόμενα σετ έχασε προβάδισμα με break.

Είχε προηγηθεί με 5-3 στο 2ο σετ και έφτασε κοντά στο να κλείσει το ματς, ενώ και στο 3ο σετ προηγήθηκε με 2-0, αλλά έμπλεξε σε περιπέτειες, αφού ισοφαρίστηκε σε 2-2 και 3-3 και αργότερα χρειάστηκε να σβήσει 3 break points για να αποφύγει να μείνει και πίσω με break.

Στον 2ο γύρο του Internazionali BNL d' Italia, o Auger-Aliassime θα αντιμετωπίσει το Νο.8 του ταμπλό, Diego Schwartzman.

Από σήμερα πήρε την πρόκριση για τον 2ο γύρο και ο Pablo Carreno Busta, ο οποίος έχασε το 1ο σετ από τον Laslo Djere, όμως κέρδισε τα 10 από τα 12 τελευταία games του αγώνα και πήρε τη νίκη με 4-6, 6-3, 6-1.

O Reilly Opelka πέτυχε 18 άσους και επικράτησε του Richard Gasquet με 6-1, 7-5, ενώ ο David Goffin κέρδισε στον τελευταίο αγώνα της ημέρας τον Salvatore Caruso με 6-4, 6-1.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots