ATP
Laureus: Αθλητές της χρονιάς Nadal και Osaka

 
Laureus: Αθλητές της χρονιάς Nadal και Osaka
© Laureus
tn team Πέμπτη, 06 Μαϊος 2021 - 23:08

Το τένις είχε την τιμητική του στα φετινά αθλητικά βραβεία Laureus, με τον Rafael Nadal να κερδίζει το βραβείο του αθλητή της χρονιάς και τη Naomi Osaka της αθλήτριας της χρονιάς. Ένα ξεχωριστό βραβείο κέρδισε και η Billie Jean King.

O Nadal κέρδισε φέτος το Laureus World Sportsman of the Year όπως ανακοινώθηκε απόψε, μετά και το τρομερό του επίτευγμα στην περσινή σεζόν, να κατακτήσει το Roland Garros για 13η φορά στην καριέρα του και να ισοφαρίσει το σπουδαίο ρεκόρ των 20 Grand Slam τίτλων του Roger Federer.

O Nadal προτιμήθηκε από τους Joshua Cheptegei, Armand Duplantis, Lewis Hamilton, LeBron James και Robert Lewandowski, που ήταν επίσης υποψήφιοι στην κατηγορία, ενώ κέρδισε για 2η φορά το συγκεκριμένο βραβείο, 10 χρόνια μετά από την 1η (2011).

Μαζί με τους Roger Federer (5 φορές) και Novak Djokovic (4 φορές), είναι οι μόνοι τενίστες που έχουν κερδίσει αυτό το βραβείο.

Κορυφαία αθλήτρια της χρονιάς αναδείχθηκε η Naomi Osaka, που κέρδισε τις Anna Van Der Breggen, Breanna Stewart, Brigid Kosgei, Federica Brignone και Wendie Renard.

Η Osaka, η οποία ήταν αήττητη πέρσι από τότε που επανεκκίνησε το tour και κατέκτησε το US Open, ξεχώρισε και για την ακτιβιστική δράση της εκτός γηπέδου, χρησιμοποιώντας το βήμα που της δίνει το τένις για να ενισχύσει τον αγώνα ενάντια στην ανισότητα και στον συστημικό ρατσισμό.

Ήταν το 2ο της Laureus βραβείο, αφού το 2019 είχε κερδίσει και το βραβείο "Breakthrough of the Year". Το βραβείο της αθλήτριας της χρονιάς το κερδίζει πάντως για 1η φορά και έγινε η 3η τενίστρια που το κάνει, μετά από τις Jennifer Capriati (2002) και Serena Williams (2003, 2010, 2016, 2018).

Τέλος, ένα ιδιαίτερο βραβείο, το Laureus Lifetime Achievement Awawrd, απονεμήθηκε στην Billie Jean King, που το 1973 δημιούργησε τη WTA και ξεκίνησε τον μακροχρόνιο και δύσκολο αγώνα προς την ισότητα των δυο φύλων στο άθλημα του τένις.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots