ATP
Με Ruud o Τσιτσιπάς στους "16"

 
Casper Ruud
Casper Ruud © Alberto Nevado/Mutua Madrid Open
tn team Τετάρτη, 05 Μαϊος 2021 - 23:00

O Casper Ruud πήρε το τελευταίο εισιτήριο για τη φάση των "16" της Μαδρίτης και θα είναι ο επόμενος αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά.

Όπως και ο Στέφανος, ο Ruud είχε μια άνετη επικράτηση στον 2ο γύρο του Madrid Open, καθώς κέρδισε τον Yoshihito Nishioka με 6-1, 6-2 σε 57 μόνο λεπτά.

Σε πολύ καλή κατάσταση βρίσκεται ο Ruud και σίγουρα θα αποτελέσει ένα πολύ δυνατότερο τεστ από τον Benoit Paire, τον οποίο κέρδισε ο Στέφανος χωρίς την παραμικρή δυσκολία απόψε.

Ο 22χρονος Νορβηγός ήταν ημιφιναλίστ και στα δυο τουρνουά που έχει παίξει ως τώρα στην χωμάτινη σεζόν της Ευρώπης, στο Monte-Carlo Masters και στο 250άρι του Μονάχου. Στον σημερινό αγώνα με τον Nishioka, δεν αντιμετώπισε κανένα break point στο σερβίς του και αξιοποίησε τις 4 από τις 5 δικές του ευκαιρίες για break.

Aυτή ήταν επίσης η 2η νίκη του στο τουρνουά της Μαδρίτης, αφού είχε παίξει και στον 1ο γύρο, όπου πέτυχε μια πολύ καλή νίκη επί του Felix Auger-Aliassime με 6-1, 6-4.

Θα είναι η πρώτη φορά που θα συναντηθούν στο tour Τσιτσιπάς και Ruud, παρότι έχουν βρεθεί ξανά σε απέναντι μεριές στο court και στα juniors, αλλά και στον τελικό ενός Futures στην Ιταλία το μακρινό 2016 - και πάλι στο χώμα - με τον Στέφανο να παίρνει τότε τη νίκη με 6-3, 6-7 (2), 7-6 (2).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots