ATP
Άνετη πρεμιέρα για τον Στέφανο (vid)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Barcelona Open
tn team Τετάρτη, 05 Μαϊος 2021 - 22:27

Με μια πολύ άνετη επικράτηση επί του Benoit Paire ξεκίνησε τις υποχρέωσεις του στη Μαδρίτη ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που έφτασε τις 10 νίκες στη φετινή χωμάτινη σεζόν.

Μόνο 54 λεπτά χρειάστηκε να μείνει στο γήπεδο ο Στέφανος Τσιτσιπάς, για να κερδίσει τον Benoit Paire με 6-1, 6-2 και να πάρει πολύ εύκολα την πρόκριση για τον 3ο γύρο του Mutua Madrid Open.

Ο Στέφανος τελείωσε τον αγώνα με 12 winners και 11 αβίαστα λάθη, κάνοντας ένα πολύ σταθερό και ώριμο παιχνίδι, την ώρα που ο αντίπαλός του είχε 8 winners και 25 αβίαστα λάθη.

Χρειάστηκε να σβήσει break point στο 1ο game του ματς ο Έλληνας τένις, που όμως έκανε το break στη συνέχεια και προηγήθηκε με 3-0 πολύ γρήγορα στο ματς. Στο 6ο game έκανε νέο break και με ένα άνετο κράτημα σερβίς, έφτασε στο 6-1 και έκλεισε το 1ο σετ σε 24 μόλις λεπτά.

Στο 2ο σετ ο Paire φάνηκε αρχικά να αντιστέκεται περισσότερο και να έχει διαστήματα ποιοτικού τένις, όμως ο Στέφανος δεν έχασε ποτέ τον έλεγχο. Με δυο διαδοχικά break, στο 5ο (3-2) και στο 7ο game (5-2), o 22χρονος πρωταθλητής μας έβαλε τέλος στις όποιες ελπίδες του Γάλλου, για να κλείσει στο 8ο game και το 2ο σετ, εξασφαλίζοντας μια γρήγορη και ξεκούραστη πρόκριση για τους "16" της Μαδρίτης.

Ήταν η 10η νίκη σε 11 αναμετρήσεις για τον Στέφανο στη φετινή χωμάτινη σεζόν, ενώ συνολικά στη χρονιά έφτασε τις 27 νίκες. Μοιράζεται το ρεκόρ με τις περισσότερες νίκες στη σεζόν με τον Andrey Rublev, με τον οποίο μάλιστα έχουν για την ώρα και το ίδιο ρεκόρ, 27-6.

Στον 3ο γύρο του μαδριλένικου Masters, o Στέφανος θα αντιμετωπίσει τον Casper Ruud, που βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και κέρδισε με ακριβώς το ίδιο σκορ τον Yoshihito Nishioka.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots