ATP
Thiem: "Αν δεν θες να παίζεις, πήγαινε σπίτι σου"

 
Dominic Thiem
Dominic Thiem © Peter Staples/ATP Tour
tn team Δευτέρα, 03 Μαϊος 2021 - 17:25

O Dominic Thiem δεν κατανοεί τη συμπεριφορά του Benoit Paire και του έδωσε μια συμβουλή.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε για την ισπανική εφημερίδα El Pais, ζητήθηκε από τον Thiem ένα σχόλιο για τον Paire, που από τις αρχές της χρονιάς έχει δείξει πολύ προβληματική συμπεριφορά, καθιστώντας σαφές πως δεν είναι καθόλου χαρούμενος με το πως έχει διαμορφωθεί το tour στον καιρό της πανδημίας.

"Δεν τον καταλαβαίνω. Αν δεν θες να παίξεις, μείνε στο σπίτι σου. Αν δεν έχεις κίνητρο, κανείς δεν σε αναγκάζει να παίξεις. Αυτό πιστεύω είναι το καλύτερο. Και εγώ χρησιμοποίησα λίγο επιπλέον χρόνο, απέσυρα τη συμμετοχή μου από 3-4 τουρνουά και κάποια στιγμή το κίνητρο επέστρεψε ξανά. Όταν είσαι έξω στο γήπεδο, πιστεύω πως πρέπει να τα δίνεις όλα, ακόμα και αν δεν είσαι στο 100% σου. Αλλά αν δεν θες να παίζεις, καλύτερα να πας διακοπές", είπε ο Αυστριακός, ο οποίος βρίσκεται στο Νο.4 της παγκόσμιας κατάταξης.

O Paire, ο οποίος έχει μόλις μια νίκη σε 11 αναμετρήσεις φέτος και παρόλα αυτά παραμένει στο Νο.35 της παγκόσμιας κατάταξης εξαιτίας του προσωρινού συστήματος και των βαθμών του από παλιότερα τουρνουά που προστατεύονται, έχει πρωταγωνιστήσει σε μια σειρά από αρνητικά γεγονότα τους τελευταίους μήνες.

Δεν έχει φοβηθεί να παραδεχτεί και δημόσια πως δεν βρίσκεται με τη θέλησή του στο tour και πως αν συνεχίσει να είναι έτσι η κατάσταση, με τις απαγορεύσεις δηλαδή που επιβάλλονται στους παίκτες λόγω της πανδημίας, δεν θα μείνει για πολύ. Η συμπεριφορά του επίσης θα του στερήσει το δικαίωμα να συμμετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες αυτό το καλοκαίρι (23 Ιουλίου - 8 Αυγούστου), καθώς η FFT τον απέκλεισε από την αποστολή εξαιτίας "απαράδεκτων συμπεριφορών".

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots