ATP
Καλό ξεκίνημα για τον Zverev (vid)

 
Alexander Zverev
Alexander Zverev © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Τετάρτη, 28 Απριλίου 2021 - 16:55

O Alexander Zverev κέρδισε καθαρά τον Ricardas Berankis στην πρεμιέρα του στο Μόναχο και στην επιστροφή του στη δράση μετά από δυο εβδομάδες. Πολύ καλή εμφάνιση στην πρεμιέρα και για τον Casper Ruud.

O Zverev επιβλήθηκε του Berankis με 6-2, 6-4 σε 1 ώρα και 26 λεπτά στην πρεμιέρα του στο BMW Open και εξασφάλισε μια θέση για τα προημιτελικά της διοργάνωσης του Μονάχου.

Ο 24χρονος Γερμανός, πρωταθλητής στο Μόναχο το 2017 και το 2018, κυριάρχησε απολύτως στο 1ο σετ και "έσπασε" 3 φορές το σερβίς του Berankis, για να προηγηθεί με 5-1 και να το κλείσει στο 8ο game.

Στο 2ο σετ ξεκίνησε και πάλι δυνατά και προηγήθηκε με 3-1. Ο Berankis, που μπήκε στο κυρίως ταμπλό ως lucky loser και πέτυχε μια νίκη απέναντι στον Maximilian Marterer, κέρδισε 3 games στη σειρά και προηγήθηκε με 3-4, όμως ο Zverev "σφράγισε" την πρόκριση πριν τα πράγματα γίνουν πιο επικίνδυνα, κερδίζοντας με τη σειρά του και εκείνος 3 συνεχόμενα games.

Στα προημιτελικά του BMW Open, o Zverev θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Ilya Ivashka και Mackenzie McDonald. Και οι δυο παίκτες, ξεκίνησαν από τα προκριματικά τις πορείες τους.

Στα προημιτελικά προκρίθηκε και ο Casper Ruud, που βρίσκεται στο Νο.2 του ταμπλό. Ο νεαρός Νορβηγός έκανε μια πολύ καλή εμφάνιση στην πρώτη του συμμετοχή γενικά στο Μόναχο, επικρατώντας του Pablo Cuevas με 6-3, 6-2 σε κάτι περισσότερο από μια ώρα αγώνα.

Επόμενος αντίπαλος για τον Ruud θα είναι ο John  Millman, που έχανε από τον Guido Pella με 4-6, 2-0, αλλά ο Αργεντινός στάθηκε άτυχος και εγκατέλειψε με πρόβλημα τραυματισμού στο δεξί πόδι.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots