ATP
Ήττα για τους αδερφούς Τσιτσιπά στον 2ο γύρο

 
Ήττα για τους αδερφούς Τσιτσιπά στον 2ο γύρο
tn team Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021 - 17:24

Παρά την πολύ καλή τους προσπάθεια, ο Πέτρος και ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν κατάφεραν να συνεχίσουν το όμορφο ταξίδι τους στο Monte-Carlo, γνωρίζοντας την ήττα από τους Cristian Garin και Guido Pella.

Οι αδερφοί Τσιτσιπά στάθηκαν πολύ καλά, όμως έπαιζαν απέναντι σε δυο πολύ καλούς παίκτες και γνώρισαν την ήττα έπειτα από δυο κλειστά σετ, με 6-4, 6-4.

Πέτρος και Στέφανος έκαναν ένα πολύ δυνατό ξεκίνημα στο ματς, κέρδισαν τους 8 πρώτους πόντους και βρέθηκαν πολύ γρήγορα μπροστά με 2-0! Στα επόμενα λεπτά όμως οι δυο Λατινοαμερικάνοι παίκτες "έσπασαν" 2 φορές το σερβίς του Πέτρου, ισοφαρίζοντας αρχικά σε 2-2 και αργότερα παίρνοντας και το προβάδισμα με 5-3.

Στο μεταξύ, τα αδέρφια είχαν ευκαιρίες για να φτάσουν σε νέο break. Στο 4ο και στο 8ο game προηγήθηκαν με 0-40 και τις δυο φορές όμως οι Garin και Pella κατάφεραν να επικρατήσουν στο τέλος! Στο 10ο game οι Έλληνες παίκτες είχαν νέες ευκαιρίες, αφού προηγήθηκαν με 30-40, όμως οι Λατινοαμερικάνοι τις έσβησαν και αυτές, για να κάνουν στο 40-40 το 3/3 κερδισμένα deciding points και να κλείσουν το σετ με 6-4.

Μετά απ' αυτό το σετ, που θα μπορούσε σίγουρα να πάει στη μεριά των αδερφών Τσιτσιπά, οι Garin και Pella βρήκαν ένα ακόμα break νωρίς στο 2ο σετ, για να προηγηθούν με 3-1. Αυτή τη φορά οι Λατινοαμερικάνοι δεν κινδύνεψαν σε κανένα service game τους και έφτασαν πιο εύκολα στο 6-4, για να ολοκληρώσουν τη νίκη τους.

Ο Garin και ο Pella είχαν αποκλείσει τους Jamie Murray και Jan-Lennard Struff στον 1ο γύρο, ενώ τώρα θα περιμένουν την αναμέτρηση των Marcel Granollers και Horacio Zeballos, No.4 στο ταμπλό, με τους Karen Khachanov και Andrey Rublev, για να μάθουν τους αντιπάλους τους στα προημιτελικά.

Οι αδερφοί Τσιτσιπά πέτυχαν μια πολύ καλή νίκη αυτή την εβδομάδα, απέναντι στο Νο.8 ζευγάρι του ταμπλό, τους Kevin Krawietz και Horia Tecau. Ήταν η 1η νίκη τους στο χώμα, η 1η σε Masters τουρνουά και η 2η συνολικά στο tour.

Μια νίκη επίσης, που την ερχόμενη Δευτέρα θα τους βάλει στο Top 50 της κατάταξης της φετινής σεζόν Race to Turin και θα ανεβάσει τον Πέτρο κατά 100 θέσεις περίπου, πολύ κοντά στο Top 300 της παγκόσμιας κατάταξης των διπλών.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots