ATP
1η νίκη σε Masters για τους αδερφούς Τσιτσιπά! (vid)

 
1η νίκη σε Masters για τους αδερφούς Τσιτσιπά! (vid)
tn team Τρίτη, 13 Απριλίου 2021 - 20:04

Μεγάλη στιγμή για τους αδερφούς Τσιτσιπά, που συνδύασαν με νίκη το ντεμπούτο τους σε Masters αλλά και στο χώμα, αποκλείοντας από το Monte-Carlo την πολύ καλή ομάδα των Krawietz και Tecau. Νέο τεράστιο άλμα, πάνω από 100 θέσεις για τον Πέτρο στην κατάταξη.

Σώζοντας διπλό match point στο match tie-break, οι Πέτρος και Στέφανος Τσιτσιπάς κατόρθωσαν να φτάσουν σε μια πολύ μεγάλη νίκη απέναντι στους Kevin Krawietz και Horia Tecau με 7-6 (4), 3-6, 11-9, για να προκριθούν στον 2ο γύρο του Monte-Carlo Masters.

Το παιχνίδι είχε σταματήσει από τη βροχή χθες, με τους αδερφούς Τσιτσιπά να έχουν ελαφρύ προβάδισμα με 5-4 και χωρίς κανένα break να μην έχει σημειωθεί έως τότε. Σήμερα οι Krawietz και Tecau ξεκίνησαν καλύτερα, παίρνοντας ένα προβάδισμα με 5-5, 0-30, όμως ο Πέτρος υπερασπίστηκε αυτό το δύσκολο service game και το σετ πήγε σε tie-break.

Το tie-break ξεκίνησε με μια έντονη διαφωνία του Πέτρου και του Στέφανου με τον chair umpire Arnaud Gabas, για ένα σερβίς των αντιπάλων τους που ήταν άουτ αλλά δεν καταλογίστηκε σε πρώτο χρόνο και ο διαιτητής θεώρησε ότι οι δυο Έλληνες παίκτες έπαιξαν τον πόντο (συνεπώς δεν κατέβηκε να ελέγξει το σημάδι). Μετά απ' αυτό οι Krawietz και Tecau προηγήθηκαν με 4-1, όμως τα αδέρφια κέρδισαν 6 πόντους στη σειρά και "γύρισαν" το tie-break με 7-4, για να κατακτήσουν το πρώτο τους σετ που έπαιξαν γενικά σε μια Masters 1000 διοργάνωση, αλλά και σε ένα χωμάτινο τουρνουά.

Στο 2ο σετ το ζευγάρι που βρίσκεται στο Νο.8 του ταμπλό έκανε το γρήγορο break και προηγήθηκε με 3-0. Έπειτα δεν απειλήθηκε από τη γραμμή του σερβίς και ολοκλήρωσε το σετ στο 9ο game με 6-3.

Το match tie-break ήταν πολύ αμφίρροπο, με τους Πέτρο και Στέφανο να προηγούνται με 5-2, αλλά τον Γερμανό και τον Ρουμάνο να περνούν στην αντεπίθεση και να κερδίζουν τους 7 από τους 9 επόμενους πόντους, φτάνοντας σε διπλό match point στο 9-7. Ο Στέφανος έσβησε με καλό σερβίς το πρώτο, ενώ πήρε πάνω του και τον επόμενο πόντο, κάνοντας το mini-break για το 9-9. Στη συνέχεια ο Tecau έκανε διπλό λάθος και στο πρώτο τους match point οι αδερφοί Τσιτσιπά τελειώσαν το ματς, με καλό σερβίς του Πέτρου που δεν μπόρεσε να επιστρέψει ο Tecau.

Μετά και την 1η νίκη σε Masters 1000 τουρνουά, νέο μεγάλο άλμα περιμένει τον Πέτρο στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών. Ο 20χρονος Έλληνας πρωταθλητής, που είχε κερδίσει 400 θέσεις μετά την 1η νίκη τους στα διπλά στο Ρότερνταμ πριν έναν μήνα, θα κερδίσει πάνω από 100 θέσεις ακόμα την ερχόμενη Δευτέρα και θα βρεθεί κοντά στο Νο.300 του κόσμου.

Επίσης τα αδέρφια έχουν πλέον μαζί 180 κερδισμένους πόντους, που σημαίνει πως θα βρίσκονται στο Top 50 της φετινής κατάταξης των διπλών (Race to Turin).

Ο Πέτρος και ο Στέφανος θα επιστρέψουν στο court αύριο, λίγο μετά τις 15:00 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας, όταν και θα αντιμετωπίσουν τους Cristian Garin και Guido Pella για μια θέση στον πρώτο τους προημιτελικό.

Ο Garin νωρίτερα θα παίξει και στο μονό, απέναντι στον John Millman, στον αγώνα που θα βγάλει τον αντίπαλο του Στέφανου στον 3ο γύρο. Θυμίζουμε πως νωρίτερα σήμερα ο Στέφανος κέρδισε τον Aslan Karatsev με 6-3, 6-4 και προκρίθηκε ήδη στους "16" καλύτερους.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots