ATP
"Double" στη Σαρδηνία ο Sonego (vid)

 
"Double" στη Σαρδηνία ο Sonego (vid)
tn team Κυριακή, 11 Απριλίου 2021 - 20:22

O Lorenzo Sonego αναδείχθηκε πρωταθλητής στα μονά και στα διπλά του Sardegna Open, ολοκληρώνοντας μια φανταστική εβδομάδα στο Κάλιαρι της Ιταλίας. Στον τελικό του μονού, χρειάστηκε κάτι παραπάνω από 3 ώρες για να "εκθρονίσει" τον Laslo Djere.

Ο Sonego έγινε ο 1ος Ιταλός που κέρδισε τίτλο σε ιταλικό τουρνουά στο ATP Tour μετά από 15 χρόνια, κερδίζοντας τον Laslo Djere με 2-6, 7-6 (5), 6-4 στον τελικό του Sardegna Open.

Δεν ήταν καθόλου εύκολο το έργο του 25χρονου Ιταλού στον σημερινό τελικό, καθώς βρήκε απέναντί του έναν εξαιρετικό Djere, που είχε και 9 διαδοχικές νίκες στο τουρνουά, αφού ήταν ο υπερασπιστής του τίτλου.

Επιπλέον, ο Σέρβος πήρε και το 1ο σετ, παίζοντας πολύ καλό τένις, με 6-2. Στο 2ο σετ ο Sonego προηγήθηκε με 4-1, όμως ο Djere ισοφάρισε σε 4-4. Αργότερα ο Ιταλός χρειάστηκε να επιστρέψει από το 5-5, 15-40 και να σβήσει 3 break points σ' αυτό το game, για να κρατήσει το σερβίς του και να μείνει όρθιος στον τελικό. Στο tie-break βρέθηκε έως και 2 πόντους μακριά από την ήττα, όμως τελικά κατάφερε να επικρατήσει με 7-5 και να στείλει το ματς σε 3ο σετ.

Εκεί έκανε πρώτος το break για να περάσει μπροστά με 3-2 και στο επόμενο game έσβησε ένα ακόμα break point του Djere, για να φτάσει στο 4-2. Δεν απειλήθηκε ξανά από τη γραμμή του σερβίς ο Sonego και ολοκλήρωσε τη μεγάλη ανατροπή σε κάτι περισσότερο από 3 ώρες παιχνιδιού.

Αυτός ήταν ο 2ος τίτλος σε ΑΤΡ διοργάνωση για τον Sonego, που είχε κερδίσει και το Antalya Open στην Αττάλεια της Τουρκίας το καλοκαίρι του 2019. Θα κερδίσει 6 θέσεις ο Ιταλός, που θα βελτιώσει το career high του και θα μπει για πρώτη φορά στο Top 30 - ανεβαίνοντας στο Νο.28 συγκεκριμένα - τη Δευτέρα.

Επίσης ο Sonego θα φύγει με 2 τρόπαια από τη Σαρδηνία, αφού χθες είχε κατακτήσει τον τίτλο και στο διπλό. Μαζί με τον Andrea Vavassori, είχαν κερδίσει τους Simone Bolelli και Andres Molteni με 6-3, 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots