Νικηφόρα επιστροφή του Alcaraz στο Australian Open (vid)

 
Νικηφόρα επιστροφή του Alcaraz στο Australian Open (vid)
tn team Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2024 - 14:34

O Carlos Alcaraz επέστρεψε στο Australian Open μετά από 2 χρόνια και πήρε το τελευταίο εισιτήριο για τον 2ο γύρο του τουρνουά.

Ο Alcaraz επιβλήθηκε του Richard Gasquet με 7-6 (5), 6-1, 6-2, στον αγώνα που ολοκλήρωσε το σημερινό πρόγραμμα της Rod Laver Arena και τον 1ο γύρο στο μονό ανδρών.

Ο 20χρονος Ισπανός, ο οποίος βρίσκεται στο Νο.2 του ταμπλό και αν κατακτήσει τον τίτλο στη Μελβούρνη θα επιστρέψει στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, βρήκε σθεναρή αντίσταση μπροστά του για ένα σετ, αλλά κατάφερε να το κερδίσει μετά από ένα πολύ κλειστό tie-break και 72 λεπτά παιχνιδιού.

Μετά απ' αυτό κυριάρχησε κατά κράτος στο court και σε μέσα σε 70 λεπτά, σε μικρότερη διάρκεια δηλαδή απ' όση κράτησε το 1ο σετ, πήρε τα 2 επόμενα ο Ισπανός, που δεν έχασε καμιά φορά το σερβίς του σε ολόκληρο το ματς και "έσπασε" από 2 φορές σε 2ο και 3ο σετ τον 37χρονο Γάλλο.

Ο Alcaraz, ο οποίος δεν έχει αποκλειστεί πριν από τα ημιτελικά στα 4 τελευταία Grand Slams που έλαβε μέρος, δεν έχει φτάσει ποτέ πιο μακριά από τον 3ο γύρο στη Μελβούρνη.

Στον 2ο γύρο θα αντιμετωπίσει τον Lorenzo Sonego, που απέκλεισε σε ένα πολύ κλειστό ματς τον Daniel Evans με 4-6, 7-6 (8), 6-2, 7-6 (4).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots