ATP
O Koepfer στο δρόμο του Djokovic

 
Dominik Koepfer
Dominik Koepfer
tennisnews team Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020 - 19:55

O Dominik Koepfer ήταν ο qualifier που θα συνεχίσει στα προημιτελικά της Ρώμης, με τον 26χρονο Γερμανό να σταματάει την τρομερή πορεία του 18χρονου Lorenzo Musetti και να μπαίνει στον 1ο του προημιτελικό σε Masters 1000 τουρνουά, όπου θα αντιμετωπίσει τον Novak Djokovic.

Ο Koepfer έχασε μόλις 4 games από τον Musetti, που δυστυχώς δεν μπόρεσε να τα δώσει όλα καθώς αντιμετώπιζε ενοχλήσεις στον δεξί του ώμο. Ο Γερμανός το εκμεταλλεύτηκε αυτό και μετά από 70 μόλις λεπτά στο Pietrangeli πήρε τη νίκη με 6-4, 6-0.

Αμφότεροι οι δυο παίκτες ξεκίνησαν από τα προκριματικά της διοργάνωσης και συναντήθηκαν στη 16άδα. Ο Koepfer θα συνεχίσει και στα προημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει τον Novak Djokovic για 1η φορά στην καριέρα του. Είναι ο σημαντικότερος προημιτελικός που έχει προκριθεί ποτέ και η καλύτερη πορεία που έχει κάνει σε ένα τουρνουά, μαζί με την πρόκριση στον 4ο γύρο του US Open το 2019.

Για τον Musetti ολοκληρώθηκε μια επική εβδομάδα, στην οποία κέρδισε 5 αγώνες. Ο μόλις 18χρονος Ιταλός έπαιξε 8 σετ το τριήμερο των προκριματικών, κερδίζοντας τους Bernabe Zpaata Miralles, Leonardo Mayer και Giulio Zeppieri, ενώ στη συνέχεια πέτυχε τις πρώτες 2 νίκες του σε κυρίως ταμπλό ΑΤΡ διοργάνωσης, ενάντια σε δυο πολύ μεγάλα ονόματα, τους Stan Wawrinka και Kei Nishikori. Το έκανε μάλιστα χωρίς να χάσει σετ.

Η εντυπωσιακή εβδομάδα του μπορεί να ολοκληρώθηκε με άδοξο τρόπο, αλλά εκτός από τις 2 μεγάλες νίκες του θα σημειώσει και μια άνοδο 69 θέσεων, που θα τον φέρει στο Νο.180 της παγκόσμιας κατάταξης, από το Νο.249. Το Νο.249 που βρίσκεται σήμερα, είναι και το career high του.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots