ATP
Πρωταθλητής ο Opelka στο Delray Beach (vid)

 
Πρωταθλητής ο Opelka στο Delray Beach (vid)
Πρωταθλητής ο Opelka στο Delray Beach (vid)
tennisnews team Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020 - 0:57

O Reilly Opelka επικράτησε στον τελικό του Delray Beach Open με 2-1 σετ και κατέκτησε τον 2ο τίτλο της καριέρας του.

O 22χρονος Αμερικανός "γίγαντας", είχε ακόμα ένα άρτιο παιχνίδι από τη γραμμή του σερβίς και αυτό τον βοήθησε να φτάσει στον 2ο τίτλο της καριέρας του, επικρατώντας με 7-5, 6-7 (4), 6-2 στον τελικό του Delray Beach Open.

Ο Opelka τελείωσε το παιχνίδι με 27 άσους, κερδίζοντας τους 61 από τους 70 πόντους στα πρώτα του σερβίς! Το δεύτερο σερβίς ήταν το αδύναμο σημείο του, καθώς κέρδισε μόλις το 36% των πόντων πίσω από αυτό (10/28) και υπέστη και ένα break. Σε γενικές γραμμές όμως ήταν καλύτερος από τον αντίπαλό του, αξιοποιώντας τα 4 από τα 12 συνολικά break point που είχε στο παιχνίδι.

Στο 1ο σετ ο νεαρός Αμερικανός έκανε το break για το 4-2, αλλά ο Nishioka απάντησε άμεσα και ισοφάρισε σε 4-4. Ο Opelka έκανε αργότερα ακόμα ένα break, για να κατακτήσει το σετ με 7-5. Έκτοτε ο Αμερικανός βρήκε καλό ρυθμό από τη γραμμή του σερβίς και δεν έδωσε ούτε ένα break point στον αντίπαλό του!

Στο 2ο σετ ήταν ο μόνος παίκτης που απείλησε για break, αλλά ο Nishioka έσβησε διπλό break point στο 6ο game (2-3, 15-40) και ακόμα μια ευκαιρία του Αμερικανού στο 8ο game (3-4, 40-A), για να υπερασπιστεί το σερβίς του σε όλες τις περιπτώσεις και να πάρει το σετ στο tie-break, όπου ήταν καλύτερος και επικράτησε με 7-4.

Στο 3ο σετ ωστόσο τα πράγματα ήταν διαφορετικά, με τον Opelka να κάνει 2 break, ένα στο ξεκίνημα του (1-0) και ακόμα ένα προς το τέλος του σετ (5-2), για να το κατακτήσει με 6-2 πολύ γρήγορα και να ολοκληρώσει τον θρίαμβό του, έπειτα από 2 ώρες και 9 λεπτά αγώνα.

Αυτός ήταν ο 2ος τίτλος καριέρας για τον Opelka, που κέρδισε τον πρώτο του τίτλο τέτοια εποχή πέρσι, στο New York Open. Έχει κερδίσει και τους 2 τελικούς που έχει παίξει ως τώρα, που ήταν αμφότεροι σε 250άρια hard court τουρνουά, εντός των Ηνωμένων Πολιτειών.

Τη Δευτέρα θα κερδίσει 9 θέσεις και θα ανεβεί στο Νο.45 της παγκόσμιας κατάταξης, επιστρέφοντας στο Top 50 από το Νο.54. Έχει φτάσει μέχρι και το Νο.31 του κόσμου ο Αμερικανός, τον περασμένο Οκτώβριο.

Και ο Nishioka αγωνίστηκε για δεύτερη φορά στην καριέρα του σε τελικό ΑΤΡ διοργάνωσης, σε αντίθεση με τον προηγούμενο όμως, στο Shenzhen Open της Κίνας τον Σεπτέμβριο του 2018, δεν κατάφερε να είναι ο νικητής. Παρόλα αυτά ο 24χρονος Ιάπωνας θα κερδίσει 15 θέσεις αύριο και θα σκαρφαλώσει στο Νο.48 του κόσμου, μπαίνοντας για πρώτη φορά στο Top 50 στην καριέρα του.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots