ATP
Federer: "Πρέπει να υπάρχει αλληλοκατανόηση"

 
Federer: "Πρέπει να υπάρχει αλληλοκατανόηση"
Federer: "Πρέπει να υπάρχει αλληλοκατανόηση"
tennisnews team Πέμπτη, 26 Δεκεμβρίου 2019 - 5:38

Σε συνέντευξή του για ελβετική εφημερίδα, ο Roger Federer στάθηκε στη σημασία της αλληλοκατανόησης σε μια ομάδα και στο πως παραμένει ανοιχτός σε κάθε πρόταση που παίρνει από το περιβάλλον του, παρά την τεράστια εμπειρία και επιτυχία όλων αυτών των χρόνων. 

"Δεν ξέρω αν χρειάζεται να κάνω κάτι διαφορετικά. Αυτή είναι μια ανάλυση που θα κάνουμε τις επόμενες μέρες μαζί με τον Ivan (Ljubicic) και τον Seve (Luthi). Θα τους ρωτήσω ειλικρινά αν χρειάζεται κάποια αλλαγή στις προπονήσεις, ή και στους αγώνες. Αν πρέπει να γίνει κάποια προσαρμογή στο πνευματικό, στο σωματικό, ή ακόμα και στο κομμάτι της τακτικής. Είναι σημαντικό να υπάρχουν όλες οι προτάσεις στο τραπέζι", δήλωσε ο Federer, στην εφημερίδα La Tribune της Γενεύης. 

"Πάντα είμαι ανοιχτός σε τέτοιες συζητήσεις, γιατί με βοηθούν να καταλάβω καλύτερα τους άλλους και να αποφύγω κάποια παρεξήγηση. Περνάμε πολύ χρόνο μαζί και μερικές φορές νομίζεις ότι υπάρχει κατανόηση μεταξύ μας και δεν ισχύει πάντα", πρόσθεσε ο 38χρονος Ελβετός, που εστίασε στο κομμάτι της αλληλοκατανόησης και της συνεννόησης, ως συνταγή επιτυχίας σε μια ομάδα.

"Ο προπονητής μπορεί να σου ζητάει να επιτεθείς με το backhand, αυτό όμως δε σημαίνει να επιτίθεσαι με το backhand σε κάθε χυπημα. Πρέπει να το ξεκαθαρίζουμε αυτό. Αυτή είναι η μεγάλη μου πρόκληση μέχρι τα μέσα του Ιανουαρίου. Να κατανοήσω τις τακτικές στο 100%."

Ο Federer αποφάσισε να μην αγωνιστεί στο ATP Cup και ως εκ τούτου, μένει εκτός διοργάνωσης η ομάδα της Ελβετίας. Θα δώσει δυο αγώνες επίδειξης στο Hangzhou της Κίνας, σε μονά (με τον Alexander Zverev) και διπλά (μαζί με τον Zverev, ενάντια στους Mike και Bob Bryan) στις 28 και στις 29 Δεκεμβρίου αντίστοιχα και το επόμενο προγραμματισμένο τουρνουά που έχει είναι το Australian Open, που ξεκινάει στις 20 Ιανουαρίου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots