ATP
Στα ημιτελικά Koolhof και Τσιτσιπάς (vid)

 
Στα ημιτελικά Koolhof και Τσιτσιπάς (vid)
Στα ημιτελικά Koolhof και Τσιτσιπάς (vid)
tennisnews team Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2019 - 3:37

Η φοβερή εβδομάδα συνεχίζεται για τους Wesley Koolhof και Στέφανο Τσιτσιπά, που πέτυχαν άλλη μια πολύ δύσκολη νίκη απέναντι στους John Isner και Sam Querrey για να προκριθούν στα ημιτελικά του Miami Masters!

Ήταν ένα πολύ κλειστό και γεμάτο παιχνίδι, με τους Τσιτσιπά και Koolhof να πανηγυρίζουν τελευταίοι έπειτα από ένα super tie-break με πολλές συγκινήσεις, κερδίζοντας τους Αμερικανούς με 6-4, 5-7, 10-8

Το εισιτήριο της πρόκρισης κρίθηκε σε ελάχιστους πόντους, όπως υποδεικνύει και το τελικό αποτέλεσμα. O Τσιτσιπάς με τον Koolhof δεν έκαναν το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα και βρέθηκαν πίσω με 0-2, κατάφεραν όμως να "σπάσουν" δυο φορές το σερβίς του Querrey, στο 3ο (1-2) και στο 7ο game (4-3), για να πάρουν το πάνω χέρι στο 1ο σετ, το οποίο κατέκτησαν με 6-4.

Στο 2ο σετ οι Isner και Querrey δεν απειλήθηκαν για break, ενώ εκείνοι φάνηκαν πιο απειλητικοί σε κάποια games. Τελικά έκαναν και το break οι Αμερικανοί, στο καθοριστικό 12ο game, για να πάρουν το σετ με 7-5 και να παραμείνουν στο τουρνουά.

Στο super tie-break προηγήθηκαν μάλιστα με double mini-break στο 3-0 και στο 5-2, φτάνοντας αρκετά κοντά στην πρόκριση. Τσιτσιπάς και Koolhof δεν είχαν πει την τελευταία τους κουβέντα, πήραν 5 συνεχόμενους πόντους και βρέθηκαν μπροστά με 7-5. Ισοφαρίστηκαν στον 16ο πόντο (8-8), ο Koolhof έκανε όμως με μια επιστροφή winner νέο mini-break για το ελληνοολλανδικό δίδυμο, ενώ αμύνθηκε καλά και στο φιλέ στον επόμενο πόντο που σέρβιρε ο Τσιτσιπάς, για το τελικό 10-8 στο super tie-break και τη μεγάλη νίκη.

Οι Τσιτσιπάς και koolhof, οι οποίοι απέκλεισαν στον 2ο γύρο τους Jamie Murray και Bruno Soares (No. 2 στο ταμπλό) με 6-3, 4-6, 10-7, θα παίξουν στα ημιτελικά με δυο ακόμα πολύ έμπειρους παίκτες διπλού, τους Ivan Dodig και Edouard Roger-Vasselin.

Αυτή την εβδομάδα, στο δεύτερο τουρνουά που συνεργάζονται, πέτυχαν τις πρώτες νίκες τους στο tour μαζί και βρίσκονται ήδη σε έναν σημαντικό ημιτελικό, Masters 1000 διοργάνωσης. 

Στον άλλον ημιτελικό του Miami Masters, oι κορυφαίοι του ταμπλό, Lukasz Kubot και Marcelo Melo, θα αντιμετωπίσουν το πιο επιτυχημένο δίδυμο στη ιστορία της open era, Bob και Mike Bryan.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots