Πέτρος Τσιτσιπάς: "Ο Στέφανος με έχει βοηθήσει πολύ - Οι wild cards δεν φέρνουν νίκες"

 
Πέτρος Τσιτσιπάς: "Ο Στέφανος με έχει βοηθήσει πολύ - Οι wild cards δεν φέρνουν  νίκες"
© Roland Garros / FFT
tn team Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2023 - 13:43

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη έδωσε ο Πέτρος Τσιτσιπάς, ο οποίος απάντησε στο αν ήταν δύσκολο να παίζει τένις στην σκιά του Στέφανου, για τις wild cards που του έχει εξασφαλίσει το όνομά του, αλλά και για το αν θα ήθελε να "αναβιώσει" την καριέρα του στα μονά.

"Τα πλεονεκτήματα είναι πολύ περισσότερα από τα μειονεκτήματα", απάντησε ο Πέτρος Τσιτσιπάς, όταν ρωτήθηκε για το αν ήταν δύσκολο να μεγαλώνει στην σκιά του Στέφανου Τσιτσιπά, προσπαθώντας να χαράξει έναν δικό του δρόμο.

Και συνέχισε: "Μαθαίνω πάρα πολλά από τον Στέφανο, τόσο για το τένις, όσο και για τη ζωή. Είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο και το να του μιλάω, το να τον βλέπω να παίζει και να μαθαίνω δίπλα του, αποτελεί μια τεράστια έμπνευση για μένα. Έχει μια συναρπαστική προσωπικότητα εκτός γηπέδου και έχει δώσει πάρα πολλά στο άθλημα. Είναι επίσης ξεκάθαρο ότι παρά την πολύ ψηλή του θέση στην κατάταξη στο μονό, με έχει βοηθήσει πολύ στο διπλό. Οι συγκρίσεις με δυσκόλευαν μόνο στην αρχή, όταν ήμουν νέος παίκτης, όταν ήθελα να εξελιχθώ ως μια ανεξάρτητη προσωπικότητα. Αλλά αυτό έφευγε όλο και περισσότερο όσο μεγάλωνα."

Ο 22χρονος Έλληνας τενίστας, Νο.116 στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών, μίλησε στο γερμανικό tennisnet.com και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στις wild cards που έχει λάβει κατά καιρούς, με αφορμή και τη wild card που πήρε για τα προκριματικά του Heilbronner Neckarcup την προηγούμενη εβδομάδα.

"Δεν έχω πάρει αρνητικές αντιδράσεις μέχρι στιγμής. Φυσικά, όπως και πολλοί άλλοι παίκτες, έχω επωφεληθεί από κάποιες wild cards. Αλλά για να τα καταφέρεις ως παίκτης πρέπει να πετύχεις νίκες και οι wild cards δεν στο εξασφαλίζουν αυτό. Αυτό που μετράει είναι η εμφάνισή σου στο γήπεδο. Οι wild cards είναι σημαντικές, αλλά αν δεν είναι πετυχημένες, τότε μπορεί να φέρουν και αντιπαραγωγικό αποτέλεσμα στην ανάπτυξή σου."

Στο Challenger του Heilbronn στη Γερμανία, ο Πέτρος έπαιξε στα διπλά με συμπαίκτη τον Dustin Brown, τον οποίο γνώρισε πριν 5 χρόνια όπως είπε και έχουν μια πολύ καλή σχέση. Έπαιξε και στα προκριματικά του μονού, παίρνοντας wild card από τους διοργανωτές όπως είπαμε, και ρωτήθηκε για το αν σκοπεύει να επιστρέψει ξανά στα μονά και να επιχειρήσει να "αναβιώσει" την καριέρα του και σ' αυτό το πεδίο.

"Έχω πολύ διαφορετική σχέση με τα μονά. Όπως δείχνει και η κατάταξη, είμαι πολύ πιο πετυχημένος στα διπλά. Πέρσι είχα έναν τραυματισμό στον μηρό που με άφησε 3 μήνες εκτός. Όταν επέστρεψα στο tour, δεν ένιωθα έτοιμος για το μονό, ούτε σωματικά ούτε πνευματικά, οπότε έπαιξα μόνο διπλό, όπου τα πράγματα πήγαιναν καλά. Τότε ήμουν γύρω στο Νο.700 στο μονό και γύρω στο Νο.200 στο διπλό. Θέλω να παίξω ξανά στο μονό, γι' αυτό και με χαροποίησε πολύ εδώ η wild card που πήρα, ήταν και ένα σημαντικό τεστ για να δω που βρίσκομαι. Επίσης ακόμα και ένας καλός παίκτης διπλού, μπορεί να μάθει και να πάρει βοήθεια από αγώνες στα μονά. Όταν είμαι σε αρκετά καλή φυσική κατάσταση και έχω και την απαραίτητη αυτοπεποίθηση, σίγουρα θα μου δώσω άλλη μια ευκαιρία στα μονά."

Τέλος, ο Τσιτσιπάς ρωτήθηκε και για τους στόχους του: "Δεν έχω στόχο μια συγκεκριμένη θέση στην κατάταξη, γιατί αυτό μπορεί να επηρεαστεί από πολλά πράγματα. Θα ήθελα να παίξω σε όλα τα Grand Slams φέτος μαζί με τον αδερφό μου, έχουμε παίξει ήδη στα δυο πρώτα. Στόχος μου είναι να εξελιχθώ ως παίκτης του διπλού και να κατανοώ όλο και καλύτερα το παιχνίδι."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots