Πότε να κάνεις drop shot σε αγώνα τένις

 
Πότε να κάνεις drop shot σε αγώνα τένις
Πότε να κάνεις drop shot σε αγώνα τένις
tn team Τετάρτη, 06 Σεπτεμβρίου 2023 - 17:10

Το drop είναι ένα τεχνικό χτύπημα που χρειάζεται καλή αίσθηση και under spin, ο στόχος μας είναι η μπάλα να περάσει κοντά από το ύψος του φιλέ και να σκάσει όσο πιο κοντά γίνεται στο φιλέ για να τρεξει ο αντιπαλος μεσα στο γηπεδο.

Το drop shot είναι ένα πολύ σημαντικό χτύπημα για να προσθέσουμε στο παιχνίδι μας. Θα κάνει τον αντίπαλο να σκέφτεται κάθε φορά για το τι μπορεί να κάνουμε. Ας δουμε για παράδειγμα τον Alcaraz που το χρησιμοποιεί πολύ στο παιχνίδι και ο λόγος είναι ότι παίζει πολύ δυνατές μπάλες άρα οι αντίπαλοι του κάθονται πιο πίσω στο γήπεδο και έτσι με το drop shot μπορεί να παίρνει αρκετούς εύκολους πόντους.

Σήμερα θα συζητήσουμε για το πότε είναι καλή επιλογή να χρησιμοποιούμε το drop shot στο παιχνίδι μας!

1. Για να αιφνιδιάσουμε τον αντίπαλο, όσο βρισκόμαστε στο rally ο αντίπαλος συνηθίζει να μετακινείται δεξιά αριστερά άρα τότε είναι η ευκαιρία μας να τον αιφνιδιάσουμε με ένα drop shot για να τρέξει και προς τα μπροστά.

2. Όταν βλέπουμε τον αντίπαλο να περιμένει πολύ πίσω στο γήπεδο, τότε είναι η ευκαιρία μας να κάνουμε drop shot γιατί θα είναι μεγάλη απόσταση που πρέπει να καλύψει.

3. Όταν ο αντίπαλος μας ρίχνει κοντινές μπάλες συνήθως επιλέγουμε να κάνουμε επιθετική μπάλα για να κάνουμε winner. Άρα για να έχουμε ποικιλία στο παιχνίδι μας και να μην ξέρει ο αντίπαλος τι να περιμένει, καλό είναι να το αλλάζουμε και να κάνουμε drop shot.

4. Όταν ανοίγουμε τον αντίπαλο αρκετά στην μία γωνία με βαθιά μπάλα μπορώ να επιλέξω drop shot στην άλλη γωνία.

5. Μετά από drop του αντιπάλου ή ρηχή μπάλα.

Αυτό που πρέπει να σκεφτόμαστε όταν κάνουμε drop shot είναι ότι είναι ένα επιθετικό χτύπημα, άρα επιλέγω να το κάνω όταν εγώ βρίσκομαι πανω στον πόντο και όχι όταν είμαι σε θέση άμυνας. Επίσης, δεν είναι ένα χτύπημα που απαραίτητα πρέπει να είναι winner στόχος μας, είναι ναι μεν να πάρουμε τον πόντο κατευθείαν αλλά επίσης και να φέρουμε τον αντίπαλο σε μία άβολη θέση κοντά στο φιλέ για να τελειώσουμε την επόμενη μπάλα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.