Σερβίς βολέ με kick σερβίς

 
Σερβίς βολέ με kick σερβίς
Σερβίς βολέ με kick σερβίς
tn team Τετάρτη, 16 Αυγούστου 2023 - 15:57

Η τακτική με σερβίς βολέ χρησιμοποιούνταν κυρίως από παλαιότερους παίκτες. Ο λόγος είναι ότι ο πόντος κυλούσε πιο αργά και οι παίκτες είχαν χρόνο να καλύψουν πιο γρήγορα το φιλέ. Τώρα πια, οι ρακέτες έχουν εκσυγχρονιστεί και μπορούν να παράγουν μεγαλύτερη ταχύτητα στην μπάλα, όπου είναι πιο εύκολο και εφικτό να γίνει ένα passing shot.

Επομένως, είναι λογικό στο μοντέρνο τένις ο πόντος να έχει την τάση να παίζεται περισσότερο από την baseline.

Παρόλα αυτά, χρησιμοποιείται ακόμη ως τακτική, απλά σε πιο συγκεκριμένες περιπτώσεις, για παράδειγμα σε πιο γρήγορες επιφάνειες όπως το γρασίδι και από πιο επιθετικούς παίκτες που έχουν την τάση να προσεγγίζουν το φιλέ πιο συχνά.

Πλέον, χρησιμοποιείται ως τακτική αιφνιδιασμού, δηλαδή θέλουμε να εναλλάσουμε συνεχώς τις επιλογές μας σε κάθε μπάλα που κάνουμε για να μην γινόμαστε προβλέψιμοι, έτσι θα έχουμε μεγαλύτερες πιθανότητες να κερδίσουμε κάποιους εύκολους πόντους.

Ο λόγος που επιλέγω να προσεγγίσω το φιλέ με kick σερβίς είναι ότι το σερβίς αυτό είναι πιο αργό και μου δίνει την δυνατότητα να καλύψω πιο γρήγορα την απόσταση προς το φιλέ. Επίσης, η μπάλα από το kick σερβίς αναπηδάει περισσότερο και δυσκολεύει τον αντίπαλο κατά το σημείο επαφής αν και εφόσον το βρίσκει ψηλά, οπότε είναι πιθανότερο να μου έρθει μια πιο αργή μπάλα από την ρακέτα του.

Για να είναι αποτελεσματική αυτή η τακτική, πρέπει να έχω πάρει την απόφαση ότι θα κατέβω στο φιλέ πριν σερβίρω.
Αν πάρω την απόφαση αφού δω ότι το σερβίς μου είναι καλό τότε θα είναι αργά ώστε να τρέξω και να καλύψω σωστά το φιλέ και να έχω την δυνατότητα να κάνω ένα καλό βολέ.

Προσοχή όμως, αν το σερβίς μου δεν είναι καλό τότε βρισκόμαστε εκτεθειμένοι και ο αντίπαλος έχει περισσότερο χρόνο να σκεφτεί και να πάρει καλή θέση για να μου κάνει passing shot.

Είναι μια δύσκολη τακτική που χρειάζεται αρκετή προπόνηση. Καλό είναι να ξεκινήσουμε δουλεύοντας την στην προπόνηση και αφού νιώσουμε μια ασφάλεια και έχουμε ένα μεγάλο ποσοστό επιτυχίας μπορούμε να το εντάξουμε και στους αγώνες. Θα σας πρότεινα να το εφαρμόζεται όταν έχετε μεγάλη απόσταση στη διαφορά του σκορ για να είστε και εσείς πιο χαλαροί στην εκτέλεση του. Ένα σκορ όπου δεν θα νιώθετε πίεση να εκτελεστεί τέλεια είναι το 40-0.

Και να μην σας πετύχει δεν θα χάσετε και πολλά. Στόχος μας είναι να έχουμε ποικιλία στο παιχνίδι μας. Δοκιμάστε το!

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.