5 λάθη στο Backhand

 
5 λάθη στο Backhand
5 λάθη στο Backhand
tennisnews team Τετάρτη, 02 Αυγούστου 2023 - 16:05

Το 80% των παικτών έχουν καλύτερο forehand από ότι backhand. Έτσι, είναι πιθανό ο αντίπαλος μας να παίζει περισσότερο στο backhand από ότι στο forehand, για αυτό το λόγο είναι καλό να έχουμε ένα καλό τεχνικά και σταθερό backhand για να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σε αυτή την τακτική του αντιπάλου.

Πάμε να δούμε 5 βασικά λάθη που κάνουμε στο backhand με δύο χέρια  και τις διορθώσεις τους :

1ο ΛΑΘΟΣ

Άνοιγμα της ρακέτας με τους αγκώνες πολύ κοντά στο σώμα

Πρόβλημα:  Με εμποδίζει να έχω καλό έλεγχο της μπάλας ώστε να μπορώ να την κατευθύνω εκεί που θέλω, αλλά δεν  μου δίνεται και η δυνατότητα να βάλω περισσότερη δύναμη.

Επίλυση: Οι αγκώνες πρέπει να βρίσκονται μακριά από το σώμα ώστε να έχω ευκολότερη και μεγαλύτερη αιώρηση της ρακέτας μου.

2ο ΛΑΘΟΣ

Το δεξί μου χέρι να κρατάει λαβή forehand (για δεξιόχειρες)

Πρόβλημα: Με αυτή την λαβή το κεφάλι της ρακέτας μου κοιτάει προς τα πάνω, έτσι όταν θα χτυπάω την μπάλα δεν θα έχω καλό έλεγχο αλλά ούτε θα μπορώ  να βάλω δύναμη και topspin στην μπάλα.

Επίλυση: Θέλουμε να κρατάμε λαβή continental με το δεξί χέρι. Έτσι, θα έχουμε την δυνατότητα να βάλουμε περισσότερη δύναμη και topspin στην μπάλα αλλά ταυτόχρονα να την ελέγχουμε.

3ο ΛΑΘΟΣ

Άνοιγμα με το κεφάλι της ρακέτας κρεμασμένο κάτω

Πρόβλημα: Δεν μου δίνεται η δυνατότητα να έχω ρυθμό και να επιταχύνω τα χέρια μου ώστε να μπορώ να χτυπήσω πιο δυνατά την μπάλα.

Επίλυση: Να ανοίξουμε με το κεφάλι της ρακέτας κοντά στο ύψος του ώμου. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούμε να επιταχύνουμε πιο γρήγορα τα χέρια μας και να χτυπήσουμε δυνατά την μπάλα.

4ο ΛΑΘΟΣ

Να κρατάνε το grip τα δυο χέρια με απόσταση μεταξύ τους

Πρόβλημα: Δεν μπορώ να έχω καλή αναλογία της αντίστασης που θα βάλουν τα χέρια μου κατά την διάρκεια του χτυπήματος. Έτσι, δεν θα μπορώ να βάλω τη δύναμη που θέλω ή να έχω τη δυνατότητα να κοντράρω την μπάλα καλά.

Επίλυση: Να κρατάω τη ρακέτα με τα χέρια δίπλα το ένα με το άλλο ώστε να μην έχουν απόσταση κατά τη διάρκεια του χτυπήματος. Έτσι, θα μπορώ να ελέγξω πολύ καλύτερα το χτύπημά μου.

5ο ΛΑΘΟΣ

Να χτυπάμε με σφιχτούς καρπούς

Πρόβλημα: Οι καρποί δεν είναι ελαστικοί, οπότε δεν μπορώ να κατεβάσω με ευκολία το κεφάλι της ρακέτας κάτω από την μπάλα ώστε να μπορώ να βάλω καλύτερα topspin στην μπάλα.

Επίλυση: Για να βάλουμε πιο εύκολα topspin στην μπάλα πρέπει να χαλαρώσουμε τους καρπούς μας. Έτσι, θα μου δοθεί η δυνατότητα να κατεβάσω πιο εύκολα το κεφάλι της ρακέτας κάτω από την μπάλα.

Πριν κάνουμε οποιαδήποτε αλλαγή, καλό είναι να το συζητήσουμε πρώτα με τον προπονητή μας. Είναι καλό να έχουμε ένα καλό τεχνικά και σταθερό backhand ώστε να μην δίνουμε την ευκαιρία στον αντίπαλό μας να εστιάζει στο αδύναμο μας χτύπημα και να κερδίζει εύκολους πόντους.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.