Απέκλεισε το Νο.1 του ταμπλό η Λάκη

 
Απέκλεισε το Νο.1 του ταμπλό η Λάκη
tn team Πέμπτη, 19 Μαϊος 2022 - 19:54

Η Μιχαέλα Λάκη συνεχίζει τις πολύ καλές εμφανίσεις της στα γήπεδα του Lyttos Beach και απέκλεισε την κορυφαία του ταμπλό, Stephanie Judith Visscher, για να μπει στα προημιτελικά της διοργάνωσης των 15.000 δολαρίων. Στα προημιτελικά προκρίθηκαν επίσης η Δήμητρα Παύλου και η Μάρθα Ματούλα.

Έναν ακόμα πολύ καλό αγώνα πραγματοποίησε σήμερα η Μιχαέλα Λάκη στο Lyttos Beach, στη Χερσόνησο του Ηρακλείου, για να κερδίσει την Ολλανδέζα Visscher, No.1 στο ταμπλό, Νο.43 στην κατάταξη της ITF και Νο.642 στην WTA, με 6-4, 7-5.

Η 17χρονη Ελληνίδα τενίστρια επέστρεψε από το 1-3 στο 1ο σετ, κερδίζοντας τα 5 από τα 6 τελευταία games του. Στο 2ο σετ οι δυο παίκτριες πήγαιναν χέρι-χέρι έως το τέλος, με τη Μιχαέλα να κάνει ένα καθοριστικό break στο 12ο game και να το κερδίζει με 7-5.

Αυτή ήταν η 6η νίκη σε 7 αναμετρήσεις γι' αυτές τις δυο εβδομάδες στο Ηράκλειο για τη Μιχαέλα, που θυμίζουμε πως την προηγούμενη εβδομάδα έφτασε μέχρι τον τελικό.

Στα προημιτελικά του τουρνουά αυτής της εβδομάδας, προκρίθηκαν ακόμα η Δήμητρα Παύλου και η Μάρθα Ματούλα. Η Παύλου έκαμψε στα 3 σετ την αντίσταση της Βουλγάρας Daria Shalamanova, με 6-3, 2-6, 6-3. Η Ματούλα έμεινε μόνο 77 λεπτά στο court, κερδίζοντας σχετικά εύκολα την Ρουμάνα Bianca Elena Barbulescu, με 6-3, 6-2.

Για τη φάση των "16" των μονών αγωνίστηκε σήμερα και η Έλενα Κοροκοζίδη, η οποία πάλεψε για 3 ώρες σχεδόν, αλλά ηττήθηκε τελικά από την Ιταλίδα Giuliana Bestetti με 6-7 (2), 7-6 (5), 6-3.

Στο μονό των αγοριών, στη φάση των "16" έπαιξαν οι Αλέξανδρος Σκορίλας και Στέφανος Σακελλαρίδης, κάνοντας αμφότεροι πολύ καλές προσπάθειες. Ο Αλέξανδρος κοίταξε στα μάτια το Νο.2 του ταμπλό και άλλοτε Νο.239 στον κόσμο, Omar Jasika, από τον οποίο ηττήθηκε με 6-3, 7-6 (4). Ο Στέφανος, που ξεκίνησε από τα προκριματικά την πορεία του, ηττήθηκε από τον Ιάπωνα Shinji Hazawa με 6-4, 7-5.

Στα διπλά, η Λάκη και η Σέρβα παρτενέρ της, Lola Radivojevic, μπήκαν στα ημιτελικά, αποκλείοντας το Νο.2 ζευγάρι του ταμπλό, την Ισπανίδα Noelia Bouzo Zanotti και τη Βουλγάρα Ani Vangelova, με 7-5, 6-3.

Εκτός ημιτελικών έμειναν οι Ελένη Χριστοφή και Δήμητρα Παύλου, που έχασαν στον πόντο από τις κορυφαίες του ταμπλό, Gabriela Da Silva Fick και Visscher, με 5-7, 6-2, 10-8.

Στους άνδρες, οι Γιάννης Κουντουράκης και Γιάννης Παπουνίδης ηττήθηκαν στα προημιτελικά από τους Ιάπωνες Hazawa και Shuichi Sekiguchi με 2-6, 6-4, 10-2, ενώ στα προημιτελικά ολοκλήρωσε την πορεία του και ο Σκορίλας, που μαζί με τον Βούλγαρο Gabriel Donev, ηττήθηκαν από τους Αυστραλούς Matthew Dellavedova και Tom Evans με 7-6 (6), 6-3.

Αύριο το ελληνικό ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί στο τουρνουά των γυναικών, καθώς στις 10:00 το πρωί στο Court Maria Sakkari η Μιχαέλα Λάκη θα αντιμετωπίσει τη Μάρθα Ματούλα, για ένα εισιτήριο για τους ημιτελικούς. Θα ακολουθήσει, στο ίδιο γήπεδο, η προσπάθεια της Δήμητρας Παύλου, που θα αντιμετωπίσει την Ιταλίδα qualifier, Giuliana Bestetti.

Το μεσημέρι προς απόγευμα θα γίνει ο ημιτελικός του διπλού με ελληνικό ενδιαφέρον, στον οποίο Λάκη και Radivojevic θα αντιμετωπίσουν τις Tilwith Di Girolami και Radka Zelnickova.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots