ATP
Πέρασε τον Norrie και τώρα De Minaur για τον Τσιτσιπά (vids)

 
Πέρασε τον Norrie και τώρα De Minaur για τον Τσιτσιπά (vids)
tennisnews team Δευτέρα, 13 Μαϊος 2024 - 15:25

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεπέρασε στα 2 σετ το εμπόδιο του Cameron Norrie και τώρα τον περιμένει ένα δυσκολότερο στη φάση των "16" της Ρώμης, αυτό του Alex De Minaur.

Βελτιωμένος παρουσιάστηκε σε σχέση με τον αγώνα της πρεμιέρας του ο Τσιτσιπάς, ο οποίος επικράτησε του Norrie με 6-2, 7-6 (1) και έκλεισε μια θέση στον 4ο γύρο του Internazionali BNL d' Italia.

Στο 1ο σετ ήταν εξαιρετικός ο Στέφανος, ο οποίος έχασε μόλις 5 πόντους από τη γραμμή του σερβίς, δεν επέτρεψε κανένα break point στον Βρετανό και "έσπασε" 2 συνεχόμενες φορές το σερβίς του, στο 3ο (2-1) και στο 5ο game (4-1), για να φτάσει πολύ γρήγορα στην κατάκτησή του με 6-2.

Συνέχισε εξίσου δυνατά και προηγήθηκε με 2-0 στο 2ο σετ, κέρδισε δηλαδή τα 8 από τα 10 πρώτα games του αγώνα. Η συνέχεια ήταν λίγο διαφορετική όμως, καθώς στην πρώτη στιγμή χαλάρωσης που έδειξε ο Norrie έκανε το break, αξιοποιώντας το μοναδικό break point που είχε σε όλο το ματς! 

Έτσι το 2ο σετ ήταν αρκετά αμφίρροπο από εκείνο το σημείο κι έπειτα, αφού κανένας παίκτης δεν έφτασε ξανά σε break point κι έτσι οδηγήθηκαν στο tie-break. Η υπεροχή ωστόσο του Τσιτσιπά στο tie-break ήταν ξεκάθαρη και ο 25χρονος Έλληνας πρωταθλητής κέρδισε τους 7 από τους 8 πόντους, για να κλείσει το ματς στα 2 σετ, έπειτα από 1 ώρα και 31 λεπτά στο court. 

Αύριο για τη φάση των "16" του Internazionali BNL d' Italia, o Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Alex De Minaur, σε μια σαφώς δυσκολότερη αποστολή.

Ο De Minaur χρειάστηκε μια μάχη 3 ωρών, αλλά κατάφερε να κερδίσει τον Felix Auger-Aliassime με 6-7 (2), 6-4, 6-4 και να πάρει την πρόκριση για 4ον γύρο.

Σε 11 αναμετρήσεις στο παρελθόν, ο Τσιτσιπάς έχει κερδίσει 10 φορές τον De Minaur (10-1), ωστόσο η μοναδική νίκη του Αυστραλού σημειώθηκε πολύ πρόσφατα, στον τελευταίο τους αγώνα, στα προημιτελικά του Ακαπούλκο τον περασμένο Μάρτιο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots