Στα προημιτελικά του Καζάν η Βαλεντίνη

 
Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου
Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου © Getty Images / Ideal Image
tennisnews team Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020 - 19:08

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου πέτυχε μια άνετη νίκη επί της Vivian Heisen και μπήκε στους προημιτελικούς του Tararstan Winter Cup στο Καζάν της Ρωσίας. 

Η Γραμματικοπούλου, η οποία βρίσκεται στο Νο.5 του ταμπλό και στο Νο.305 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA, έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι και κέρδισε τη Γερμανίδα Heisen με 6-2, 6-1, έπειτα από 71 λεπτά αγώνα.

Έκανε break με το ξεκίνημα του ματς και βρέθηκε μπροστά με 2-0, προστάτευσε το σερβίς της και στο 5ο game έκανε ένα ακόμα break (4-1). Στο 2ο σετ δεν άφησε τη Heisen να κρατήσει καμιά φορά το σερβίς της και με ένα σερί προηγήθηκε με 5-0. Η Γερμανίδα μείωσε με 5-1, κερδίζοντας το μοναδικό της game σ' αυτό το σετ με break, για να κάνει νέο break η Βαλεντίνη και να "σφραγίσει" τη νίκη της. 

Η Γραμματικοπούλου, η οποία είχε κερδίσει στον 1ο γύρο πολύ δυσκολότερα τη Ρωσίδα Valeriya Yushchenko (7-5, 4-6, 7-5), θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά της indoor διοργάνωσης των 25.000 δολαρίων, τη 18χρονη Ρωσίδα Taisya Pachkaleva, που βρίσκεται στο Νο.734 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA και στο Νο.93 της παγκόσμιας κατάταξης της ITF.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots