Ημιφιναλίστ Κουκούλη και Ζήνα στο Βελιγράδι

 
H Διόνη Κουκούλη (αριστερά) και η Χαρά Ζήνα.
H Διόνη Κουκούλη (αριστερά) και η Χαρά Ζήνα. © tennisnews.gr
tn team Σάββατο, 13 Ιανουαρίου 2024 - 18:16

Εξαιρετική παρουσία είχαν η Διόνη Κουκούλη και η Χαρά Ζήνα στο κλαμπ του Ερυθρού Αστέρα στο Βελιγράδι, χάνοντας στις λεπτομέρειες σήμερα την πρόκριση για τον τελικό του διπλού του διεθνούς τουρνουά Point Open και έχοντας πολύ καλές εμφανίσεις και στα μονά.

Η Κουκούλη και η Ζήνα ξεκίνησαν εξαιρετικά τη σεζόν στο διεθνές τουρνουά της Tennis Europe που φιλοξενείται στο κλαμπ του Ερυθρού Αστέρα στο Βελιγράδι, φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά στο διπλό και "αγγίζοντας" σήμερα την πρόκριση και στον τελικό.

Στα προημιτελικά, όπου προκρίθηκαν με bye, οι δυο Ελληνίδες αθλήτριες επικράτησαν των Teodora Arsic και Dunja Vojinovic από τη Σερβία, με 6-4, 6-0.

Για την ημιτελική φάση, αντιμετώπισαν σήμερα τη Βόσνια Eda-Lara Sacirovic και τη Σέρβα Nina Tepic, από τις οποίες ηττήθηκαν μετά από ένα πολύ αμφίρροπο παιχνίδι, με 3-6, 7-5, 10-8.

Κουκούλη και Ζήνα είχαν προηγηθεί με 5-4 και με 8-7 στο match tie-break, οι Sacirovic και Tepic όμως πήραν τους 3 τελευταίους πόντους και έκαναν δικό τους στις τελευταίες στιγμές του αγώνα το εισιτήριο για τον τελικό.

Καλές πορείες και στα μονά πραγματοποίησαν οι δυο Ελληνίδες παίκτριες. Η Κουκούλη, αθλήτρια του Α.Ο.Α. Ηλιούπολης και Νο.5 στην Ελλάδα στα 14άρια, ενώ ξεκίνησε από το ταμπλό των προκριματικών, πέτυχε 3 νίκες και έφτασε μέχρι τις "8" καλύτερες.

Στα προκριματικά απέκλεισε την Elizaveta Riabukhina με 6-4, 6-3. Στη συνέχεια απέκλεισε για το κυρίως ταμπλό την Κροάτισσα Ema Halajko με 6-3, 7-5 και την Σέρβα Mia Rakic με 6-1, 6-4, για να προκριθεί στα προημιτελικά. Εκεί τη σταμάτησε η Σκοπιανή Sara Mitevska, Νο.3 στο ταμπλό και Νο.43 στην Ευρώπη στα 14άρια, από την οποία ηττήθηκε με 6-1, 6-1.

Η Ζήνα, αθλήτρια του Α.Σ.Α. Παμβώτις Ιωαννίνων και Νο.3 στη χώρα μας στα 14άρια, έπαιξε απευθείας στο κυρίως ταμπλό, αποκλείοντας στον 1ο γύρο τη Σκοπιανή Anastasija Arsovska, Νο.8 στο ταμπλό και Νο.187 στην Ευρώπη στα 14άρια, με 4-6, 6-1, 6-2.

Στον 2ο γύρο μετά από ένα απίστευτο ματς ηττήθηκε από τη Σέρβα Mina Malicevic με 6-4, 7-6 (9). Στο 2ο σετ βρέθηκε πίσω ακόμα και με 4-6, 2-5, καταφέρνοντας να μειώσει σε 3-5 μετά από ένα ατελείωτο 8ο game. Χρειάστηκε να σώσει συνολικά 8 match points και πέρασε μπροστά με 6-5, ενώ προηγήθηκε και με 6-3 στο tie-break του 2ου σετ, έχασε όμως τη μεγάλη ευκαιρία να στείλει το παιχνίδι σε 3ο σετ και η Malicevic πήρε το tie-break με 11-9 και την πρόκριση στα προημιτελικά.

Το Point Open, το τουρνουά που φιλοξενείται στα γήπεδα του Ερυθρού Αστέρα στο Βελιγράδι, διεξάγεται σε χωμάτινα indoor γήπεδα, ενώ ανήκει στην 3η κατηγορία U14 της Tennis Europe.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots