Πρωταθλητής στην Ολλανδία ο Καρνιάτης

 
Πρωταθλητής στην Ολλανδία ο Καρνιάτης
tn team Κυριακή, 16 Ιουλίου 2023 - 15:53

Μια απίθανη εβδομάδα είχε στο Borne της Ολλανδίας ο Μαρίνος Καρνιάτης, ο οποίος κέρδισε 6 αγώνες στη σειρά και κατέκτησε τον πρώτο τίτλο του σε διοργάνωση της Tennis Europe.

Ο Μαρίνος μπήκε στη διοργάνωση του Borne από το Νο.6 του ταμπλό και παρέμεινε αήττητος όλη την εβδομάδα στο 64άρι ταμπλό του APPROACH TE Junior Tour U14, χάνοντας μάλιστα μόνο ένα σετ, για να φτάσει μέχρι τον τίτλο.

Στον σημερινό τελικό της διοργάνωσης των 14αριών της Tennis Europe (Cat. 3), ο αθλητής του Ο.Α. Αττικής, Νο.9 στα 14άρια στη χώρα μας, κέρδισε μετά από ένα πολύ ωραίο παιχνίδι το Νο.1 του ταμπλό και Νο.123 σε όλη την Ευρώπη στα 14άρια, Olaf Zielinski, με 6-2, 5-7, 6-4.

Νωρίτερα στο χωμάτινο τουρνουά, ο Μαρίνος είχε πετύχει 5 straight-sets νίκες στη σειρά, για να μπει στον τελικό. Στον 1ο γύρο κέρδισε τον Ολλανδό Jordi Veenema  6-0, 6-2, στον 2ο γύρο τον Σουηδό Maximus Demburg με 6-1, 6-1, στον 3ο γύρο τον Γάλλο Mathis Adrot (No.11 ταμπλό) με 6-0, 6-1, στα προημιτελικά τον Γερμανό Jannik Soetebier με 6-3, 7-6 (6) και στα ημιτελικά τον Ολλανδό Pim De Graaff (Νο.2 ταμπλό) με 6-2, 6-2.

Αυτό ήταν και το καλύτερο τουρνουά που έχει κάνει στο tour της Tennis Europe, κατακτώντας τον πρώτο τίτλο του. Άλλη μια φορά είχε παίξει σε τελικό, στο 12άρι τουρνουά της Καλύμνου στα διπλά, το 2021, παίρνοντας τη 2η θέση μαζί με τον Στέλιο Ξενικάκη.

Ο Ξενικάκης βρέθηκε και αυτή την εβδομάδα μαζί με τον Καρνιάτη στο Borne, κάνοντας ένα καλό τουρνουά, έως τη φάση των "16" του μονού. Στο Borne αγωνίστηκε και ο Θάνος Χαιρόπουλος, που ολοκλήρωσε την προσπάθειά του στον 1ο γύρο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots