Πρέβεζα: Και οι δυο τίτλοι στα διπλά σε ελληνικά χέρια (pics)

 
Πρέβεζα: Και οι δυο τίτλοι στα διπλά σε ελληνικά χέρια (pics)
tn team Σάββατο, 24 Ιουνίου 2023 - 21:12

Η Άρτεμις Ασλανισβίλι και η Θεοδώρα Κούσιου κατέκτησαν τον τίτλο στο διπλό κοριτσιών στο διεθνές τουρνουά της ITF που φιλοξενείται στην Πρέβεζα, ενώ στο διπλό των αγοριών νικητές αναδείχθηκαν οι Χρήστος Γκλαβάς και Σταύρος Μαστρογαμβράκης. Στα μονά, πέρασαν στους τελικούς οι Ασλανισβίλι, Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου και Ανδρέας Λοϊζάς.

Σε ελληνικά χέρια πήγαν και οι δυο τίτλοι στα διπλά στο διεθνές τουρνουά της ITF που φιλοξενείται στην Πρέβεζα και στα γήπεδα της Γ.Ε. Πρέβεζας.

Στο διπλό των κοριτσιών, τον τίτλο κατέκτησαν οι Άρτεμις Ασλανισβίλι και Θεοδώρα Κούσιου του Ο.Α. Κουφαλίων και της Collective Tennis School, που κέρδισαν στον τελικό τις Στελίνα Νούτσου και Κατερίνα Ουσταμπασίδου, με 7-5, 6-3.

Για την Κούσιου αυτός ήταν ο 1ος τίτλος σε διοργάνωση της ITF, ενώ για την Ασλανισβίλι ήταν ο 2ος, καθώς είχε κατακτήσει και το J4 της Κέρκυρας πέρσι (μαζί με την Αλεξάνδρα Μάγια).


Θεοδώρα Κούσιου και Άρτεμις Ασλανισβίλι


Κατερίνα Ουσταμπασίδου και Στελίνα Νούτσου

Σήμερα ολοκληρώθηκε και το διπλό των αγοριών, όπου οι Χρήστος Γκλαβάς και Σταύρος Μαστρογαμβράκης κέρδισαν στον τελικό τους Άγγελο Αυγέρη και Στέφανο Πουρναρόπουλο, με 6-4, 4-6, 10-7.

Ο Γκλαβάς και ο Μαστρογαμβράκης κέρδισαν τον 2ο τίτλο τους σε τουρνουά της ITF μαζί, αφού είχαν κατακτήσει και τον τίτλο στην Κέρκυρα το περσινό καλοκαίρι.

Για τον Γκλαβά, που είναι στο Νο.2 της χώρας μας στα 18άρια και προπονείται στον Α.Ο.Α. & Α. Πεύκης, ήταν ο 2ος τίτλος στα διπλά και ο 3ος συνολικά σε τουρνουά της ITF, αφού είχε κερδίσει και τον τίτλο στη Μυτιλήνη επίσης το 2022.

Για τον Μαστρογαμβράκη, αθλητή του Α.Ο.Α. Φιλοθέης, Νο.15 στην Ελλάδα στα 18άρια, ήταν ο 4ος τίτλος σε διοργάνωση της ITF στα διπλά, μετά από τα τουρνουά της Κέρκυρας και της Λεμεσού πέρσι και του J60 του Arlon στο Βέλγιο φέτος.


Σταύρος Μαστρογαμβράκης και Χρήστος Γκλαβάς


Στέφανος Πουρναρόπουλος και Άγγελος Αυγέρης

Σήμερα ολοκληρώθηκαν και οι ημιτελικοί των μονών, όπου επίσης το ελληνικό στοιχείο ήταν έντονο. Η Ασλανισβίλι έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι και επικράτησε της Ουσταμπασίδου με 6-3, 6-1, που σημαίνει πως θα πάει για το "double" αύριο στην Πρέβεζα.

Απέναντί της στον τελικό θα βρει την Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου, που έβγαλε εκτός τη Βρετανίδα Tegan Bush, με 7-6 (3), 6-0.

Στον τελικό των αγοριών θα έχουμε εκπροσώπηση από τον Ανδρέα Λοϊζά, που επέστρεψε από σετ πίσω και κέρδισε τον Γερμανό Henri Haupt με 3-6, 6-3, 6-1. Θα αντιμετωπίσει αύριο τον Βρετανό Finbar McGarvey, διεκδικώντας τον 3ο τίτλο του στα μονά σε διοργάνωση της ITF (5ο συνολικά μαζί με διπλά).

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα του τουρνουά της Πρέβεζας

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots