Ημιτελικά για Πήττα και Λαζαρίδου στα Σκόπια

 
Ημιτελικά για Πήττα και Λαζαρίδου στα Σκόπια
tn team Κυριακή, 08 Μαϊος 2022 - 17:54

Η Αθηνά Πήττα και η Ελένη Λαζαρίδου έφτασαν μέχρι την ημιτελική φάση στο διεθνές τουρνουά Skopje Open, που ανήκει στην J4 κατηγορία της ITF. Μέχρι τα προημιτελικά στα μονά οι Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου και Μαριάνθη Χριστοφορίδου.

Η Πήττα και η Λαζαρίδου, ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους στο τουρνουά της ITF από τον 2ο γύρο, όπου προκρίθηκαν με bye. Εκεί κέρδισαν τη Ρουμάνα Ana Maria Brotea και την Ιταλίδα Carolina Dibenedetto, με 6-0, 6-0.

Στη συνέχεια έπαιξαν στα προημιτελικά με την Ελβετίδα Josephine Kunz και την Αυστραλή Alana Subasic, Νο.5 στο ταμπλό, τις οποίες κέρδισαν με 6-1, 6-4. Ακολούθησε ένας πολύ κλειστός ημιτελικός, στον οποίο οι Ελληνίδες δεν τα κατάφεραν τελικά και γνώρισαν την ήττα από τη Μαυροβούνια Iva Lakic και από τη Σέρβα Anja Stankovic, Νο.8 στο ταμπλό και πρωταθλήτριες του τουρνουά στη συνέχεια, με 6-4, 6-7 (5), 10-7.

Στα μονά είχαμε διπλή ελληνική εκπροσώπηση στους προημιτελικούς, από τις Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου και Μαριάνθη Χριστοφορίδου. Η Παναγιωτίδου πέτυχε μάλιστα 3 νίκες για να φτάσει μέχρι την 8άδα, απέναντι στη Γιαπωνέζα Aya Matsunaga με 7-5, 6-1, στη Σέρβα Petra Konjukusic, No.7 στο ταμπλό, με 6-4, 6-2, και στην Τουρκάλα Ceylin Ipek, Νο.11 στο ταμπλό, με 3-6, 6-3, 6-2.

Στα προημιτελικά η μόλις 14χρονη Ελληνίδα τενίστρια έδωσε μια μεγάλη μάχη με την Αυστραλή Alana Subasic, No.15 στο ταμπλό, αλλά γνώρισε την ήττα στις λεπτομέρειες με 7-6 (6), 7-5. Αξίζει να σημειωθεί πως η Subasic πήκε και στον τελικό, αποκλείοντας το Νο.2 του ταμπλό.

Η Χριστοφορίδου πέρασε με bye στον 2ο γύρο, όπου κέρδισε τη Βουλγάρα Maya Alexandrova με 7-6 (4), 6-2. Στη συνέχεια απέκλεισε και την Ιταλίδα Sveva Zerpelloni με 6-4, 6-3, για να προκριθεί στα προημιτελικά. Εκεί έκανε πολύ καλή προσπάθεια, παρά την ήττα της με 6-4, 6-4 από τη Σέρβα Lara Stojanovski, Νο.3 στο ταμπλό.

Μέχρι τη φάση των "16" έφτασε η Ελένη Λαζαρίδου, η οποία είχε bye για τον 2ο γύρο, όπου κέρδισε τη Γιαπωνέζα Honori Koyama με 1-6, 6-0, 6-2. Στον 3ο γύρο η Ελένη γνώρισε την ήττα από την Ολλανδέζα Benthe De Bresser, Νο.12 στο ταμπλό, με 6-2, 6-1.

Στη 16άδα ολοκλήρωσε την προσπάθειά της και η Αθηνά Πήττα, που πέρασε με bye στον 2ο γύρο και εκεί κέρδισε τη Βρετανίδα Vlada Kozak με 6-2, 6-0. Στον επόμενο αγώνα, έπειτα από μάχη τριών σετ, την Αθηνά "λύγισε" η Subasic, που την κέρδισε με 2-6, 6-1, 6-4.

Στο κυρίως ταμπλό του μονού κοριτσιών στη χωμάτινη διοργάνωση των Σκοπίων συμμετείχε και η Τατιάνα Έλενα Γητοπούλου, η οποία ηττήθηκε στον 1ο γύρο από την Katja Ivanovska, με 6-0, 6-3.

Στα διπλά η Χριστοφορίδου έκανε επίσης πολύ καλή πορεία, φτάνοντας μέχρι τα προημιτελικά όπου έχασε από τις πρωταθλήτριες, Iva Lakic και Anja Stankovic, ενώ στα προκριματικά αγωνίστηκαν ακόμα οι Θεοδώρα Κούσιου, Μερόπη Μαρία Μπατζή και Έλενα Παλιούρα, που έφτασε μέχρι τον 3ο και τελευταίο γύρο, αλλά δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση για το κυρίως ταμπλό.

Στο ταμπλό των αγοριών, ο Ανδρέας Λοϊζάς και ο Ευγένιος Βασιλάκης έπαιξαν στο κυρίως ταμπλό, ολοκληρώνοντας αμφότεροι τις προσπάθειές τους στον 2ο γύρο. Ο Λοϊζάς αγωνίστηκε και στο διπλό, όπου μαζί με τον Ιταλό Jacopo Vasami έφτασε μέχρι τον 2ο γύρο, γνωρίζοντας την ήττα από τους Γερμανούς Marc Majdandzic και Lasse Poertner, Νο.1 στο ταμπλό, με 6-4, 3-6, 10-7 σε πολύ κλειστό ματς.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots