Ημιτελικά στην Κύπρο για Πρωιμάκη και Γεροστάθη

 
Μυρτώ Πρωιμάκη
Μυρτώ Πρωιμάκη
tennisnews team Σάββατο, 24 Απριλίου 2021 - 10:45

Μια πολύ καλή πορεία ως τα ημιτελικά έκαναν η Μυρτώ Πρωιμάκη και η Μελιτίνη Γεροστάθη στο διεθνές τουρνουά της Tennis Europe που διεξήχθη αυτή την εβδομάδα στη Λευκωσία. Μέχρι τα προημιτελικά έφτασε στο μονό ο Γιάννης Σακκάς. Πολλές ελληνικές συμμετοχές στο τουρνουά της Κύπρου.

Η Πρωιμάκη και η Γεροστάθη κέρδισαν τις Δανές Sophia Bergqvist και Lucca Ingildsen με 6-0, 6-3 και τις Ρωσίδες Emiliia Kats και Alina Sogomonyan με 2-6, 6-1, 10-7, για να μπουν στα ημιτελικά του διπλού κοριτσιών στο Hellenic Bank Masters Tennis Academy U14. Σε έναν πολύ κλειστό ημιτελικό ηττήθηκαν από την Κύπρια Άννα Δεμιρτζή και τη Βρετανίδα Allegra Korpanec Davies, μετέπειτα πρωταθλήτριες στο τουρνουά, με 6-3, 4-6, 10-7.

Στα μονά, η Πρωιμάκη κέρδισε την Κύπρια Θέα Γρηγορίου με 6-0, 6-1 και προκρίθηκε στις "16" καλύτερες, όπου έδωσε έναν καλό αγώνα με τη Γαλλίδα Eleejah Inisan, Νο.8 στο ταμπλό, με 4-6, 7-5, 6-4.

Η Γεροστάθη ηττήθηκε στον 1ο γύρο από τη Γερμανίδα Ksenia Sokolova με 6-1, 6-3, ενώ στο κυρίως ταμπλό αγωνίστηκαν ακόμα οι Μαρία Ηλιοπούλου, Μελίνα Παπαγεωργίου και Αιμιλία Πάντου. Η Ηλιοπούλου ηττήθηκε από την Κύπρια Νίνα Ανδρονίκου με 6-0, 6-2, η Παπαγεωργίου από την Αυστριακή Emily Lederer με 6-2, 6-0 και η Πάντου από τη Γαλλίδα Jeanne Meme με 6-4, 6-0.

Η Πάντου πέτυχε 2 νίκες στα προκριματικά, απέναντι στις Bergqvist (6-2, 6-4) και την Κύπρια Δανάη Μιλτιάδου (6-0, 6-2). Στα προκριματικά συμμετείχε και η Ηλιοπούλου, που κέρδισε την Veronika Knyazeva με 7-6 (1), 6-0, ενώ στο ταμπλό των προκριματικών αγωνίστηκαν ακόμα οι Ευαγγελία Πρωιμάκη και Ειρήνη Γκρέκου.

Στο τουρνουά των αγοριών, ο Γιάννης Σακκάς έφτασε μέχρι τα προημιτελικά, αποκλείοντας τον Κύπριο Μάρκο Ιακωβίδη με 7-5, 6-3 και τον Ρουμάνο Luca Stefan Prunescu Nita με 6-0, 6-2. Στα προημιτελικά ο Σακκάς ηττήθηκε από τον Ολλανδό Charlie Valentine, με 7-5, 6-2.

Από μια νίκη πέτυχαν ο Ηρακλής Καλάνοφ και ο Νικόλαος Μακρής, που έφτασαν μέχρι τη φάση των "16". Ο Καλάνοφ κέρδισε τον Κύπριο Παναγιώτη Πυρίση με 6-0, 6-1 και ηττήθηκε από τον Tito Chavez (6-4, 6-1) στον 2ο γύρο. Ο Μακρής κέρδισε τον Κύπριο Νικόλα Λοττίδη με 6-0, 6-1 και ηττήθηκε στον 2ο γύρο από το Νο.3 του ταμπλό, τον Ισπανό Valentin Gonzalez-Galino, με 6-3, 6-1.

Ο Σακκάς και ο Μακρής έφτασαν και στα προημιτελικά του διπλού, κερδίζοντας τους Κύπριους Μηνά Παναγίδη και Ανδρέα Πιερίδη με 6-2, 6-1. Στα προημιτελικά ηττήθηκαν από τους Tito Chavez και Eudald Gonzalez με 7-5, 6-1.

Τέλος, στο μονό των αγοριών συμμετείχαν ακόμα οι Έκτορας Τσατσάκης, Αντώνης Μαλαβάζος και Ιωσήφ Ρομπόλης, που έπαιξαν στο κυρίως ταμπλό, ενώ στα προκριματικά αγωνίστηκαν οι Γιάννης Νικητάκης, Χρήστος Παπαχρήστου και Χάρης Μοτίτης.

Όλα τα αποτελέσματα του Hellenic Bank Masters Tennis Academy U14 της Tennis Europe

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots