Εκτός τελικού η Λάκη

 
Μιχαέλα Λάκη
Μιχαέλα Λάκη tennisnews.gr
tennisnews team Κυριακή, 04 Οκτωβρίου 2020 - 2:27

Η Μιχαέλα Λάκη έκανε μια καλή προσπάθεια απέναντι στην Amelia Bissett από τη Μεγάλη Βρετανία, αλλά "λύγισε" έπειτα από τρια κλειστά σετ και έμεινε εκτός τελικού στο τουρνουά της πόλης Lousada στην Πορτογαλία. Συνεχίζει να διεκδικεί τον τίτλο στα διπλά η 15χρονη Ελληνίδα.

Η Μιχαέλα κέρδισε το 1ο σετ, αλλά έχασε τα δυο επόμενα και τελικά ηττήθηκε με 7-5, 3-6, 3-6 από τη Βρετανίδα Bissett, Νο.2 στο ταμπλό, στην ημιτελική φάση του Lousada Junior Cup I, διοργάνωση της Grade 3 κατηγορίας της ITF.

Θυμίζουμε πως η 15χρονη Ελληνίδα παίκτρια, Νο.3 στο ταμπλό και Νο.205 στην παγκόσμια κατάταξη U18 της ITF, πέτυχε 3 νίκες για να μπει στην 4άδα της χωμάτινης διοργάνωσης. Πρώτα απέκλεισε τη Λιθουανή Emilija Pranyte με 6-0, 6-3, αργότερα κέρδισε την Πορτογαλίδα Mariana Campino με 3-6, 6-2, 6-1 και στα προημιτελικά κέρδισε την Αμερικανίδα Qavia Lopez με 6-3, 6-3.

Η Bissett, από την οποία ηττήθηκε σε έναν πολύ κλειστό αγώνα, βρίσκεται στο Νο.2 του ταμπλό και στο Νο.141 της παγκόσμιας κατάταξης κοριτσιών κάτω των 18 ετών. Επίσης αξίζει να σημειωθεί πως είναι δυο χρόνια μεγαλύτερη από τη Μιχαέλα.

Στο διπλό, η Μιχαέλα και η Ρωσίδα Nadezda Khalturina συνεχίζουν να διεκδικούν τον τίτλο, καθώς κέρδισαν χθες τη Βουλγάρα Yoana Dudova και τη Λιθουανή Pranyte με 6-0, 6-2. Σήμερα θα παίξουν στα ημιτελικά με την Πορτογαλίδα Matilde Jorge και τη Βρετανίδα Sashi Kempster και, αν κερδίσουν, θα αντιμετωπίσουν αργότερα την Ισπανίδα Ariana Geerlings και την Ιταλίδα Anna Paradisi για τον τελικό.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots