Συνάντηση με τον Patrik Kühnen στο Καλημέρα Κρήτη! (vids)

 
Συνάντηση με τον Patrik Kühnen στο Καλημέρα Κρήτη! (vids)
tennisnews team Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2023 - 11:04

Συναντήσαμε στην Κρήτη και στο Kalimera Kriti Hotel & Village Resort τον πολύ έμπειρο Patrik Kühnen, επί 10 χρόνια Captain της Γερμανίας στο Davis Cup, που μας μίλησε για την ξεχωριστή του εμπειρία στις εντυπωσιακές νεόδμητες εγκαταστάσεις του Kalimera Kriti, ενώ μοιράστηκε μαζί μας και ένα χρήσιμο τενιστικό τιπ.

Ο Patrik Kühnen είναι ένας πολύ έμπειρος προπονητής τένις, πρώην επαγγελματίας τενίστας με career high το Νο.43 στην ΑΤΡ, ενώ μεταξύ άλλων έχει υπάρξει για 10 χρόνια captain της ομάδας της Γερμανίας στο Davis Cup, καθώς και τεχνικός διευθυντής του BMW Open στο Μόναχο.

Τον συναντήσαμε στις υπερσύγχρονες και πολύ εντυπωσιακές εγκαταστάσεις του Kalimera Kriti Hotel & Village Resort, όπου βρέθηκε στα πλαίσια του event MasterCamp by Patrik Kühnen, στο οποίο το τένις συνάντησε τη γιόγκα, το πιλάτες και τον διαλογισμό. Πρόκειται για μια από τις πολλές αθλητικές δράσεις που έχει αναλάβει το Kalimera Kriti Hotel & Village Resort, το οποίο έχει βάλει το Σίσι Λασιθίου στον ευρωπαϊκό τενιστικό χάρτη.

Όπως μας είπε o Kühnen, στις αποκλειστικές δηλώσεις που έκανε για το tennisnews.gr, το πάθος του για το τένις και την προπονητική είναι αυτά που τον έφεραν στο Σίσι: "Το πάθος μου για το παιχνίδι είναι ο λόγος που βρίσκομαι εδώ, σ' αυτό το πανέμορφο θέρετρο στην Κρήτη, το 'Kalimera Kriti', που είναι πραγματικά πολύ εντυπωσιακό, χάρη στη φύση, την όμορφη παραλία και το πιο σημαντικό απ' όλα, τους ωραίους ανθρώπους. Έχω βιώσει τη θαλπωρή των ανθρώπων με όλα αυτά τα χαμογελαστά πρόσωπα. Μέσα από το τενιστικό event που είχαμε εδώ για μια εβδομάδα, για πρώτη φορά συνδυάσαμε το τένις με πιλάτες, με γιόγκα και με διαλογισμό. Είναι ένα καινούργιο κόνσεπτ και ελπίζω να άρεσε σε όλους. Ήταν μια ωραία εμπειρία και πραγματικά ανυπομονώ να επιστρέψω σ' αυτό το πανέμορφο θέρετρο. Πραγματικά το ερωτεύτηκα και άξιζε που το επισκέφτηκα."

Ο Kuhnen μοιράστηκε μαζί μας και ένα χρήσιμο τενιστικό τιπ για καλύτερη συγκέντρωση: "Θα ήθελα να σας δώσω και μια συμβουλή για την επόμενη φορά που θα παίξετε τένις. Η μπάλα έχει δυο σημεία επαφής στη μεριά σας, ένα με το court και ένα με τη ρακέτα. Όταν η μπάλα αναπηδάει (κάνει bounce), πείτε 'bounce' και όταν τη χτυπάτε (hit) πείτε 'hit'. Πείτε τα δυνατά για να ακούτε τον εαυτό σας και να δείτε αν είστε ακριβής, αν μπορείτε να πείτε 'bounce' ακριβώς όταν η μπάλα αναπηδά και 'hit' ακριβώς όταν τη χτυπάτε. Δοκιμάστε το και δείτε πως θα πάει αυτό για εσάς. Μέχρι να τα ξαναπούμε, απολαύστε το παιχνίδι, όλα έχουν να κάνουν με την αγάπη γι' αυτό το παιχνίδι!"

Η συνέντευξη και από μια άλλη 360o οπτική...

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots