Ηράκλειο: Προκρίσεις στα διπλά για Χριστοφή, Παύλου, Σακελλαρίδη και Καλοβελώνη

 
H Δήμητρα Παύλου
H Δήμητρα Παύλου
tn team Τρίτη, 07 Νοεμβρίου 2023 - 17:55

Η Έλενα Χριστοφή και η Δήμητρα Παύλου, που αγωνίζονται μαζί, καθώς και η Σαπφώ Σακελλαρίδη και ο Μάρκος Καλοβελώνης, προκρίθηκαν στα προημιτελικών των διπλών των διοργανώσεων της ITF στο Lyttos Beach του Ηρακλείου.

Η Χριστοφή και η Παύλου ξεκίνησαν δυνατά άλλη μια εβδομάδα στα διεθνή τουρνουά της ITF στο Ηράκλειο της Κρήτης, κερδίζοντας στη δύσκολη πρεμιέρα τους τις Margarita Ignatjeva και Alyssa Reguer με 6-4, 3-6, 10-8.

Πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης των 40.000 δολαριών και για τη Σαπφώ Σακελλαρίδη, φιναλίστ την προηγούμενη εβδομάδα στο τουρνουά του NANA Tennis Club (επίσης 40άρι), που επικράτησαν της Έλενας Κοροκοζίδη και της Anastasia Zolotareva με 6-1, 6-3.

Στο τουρνουά των ανδρών του Lyttos Beach, που ανήκει στην κατηγορία των 25.000 δολαρίων, ο Μάρκος Καλοβελώνης και ο Σέργης Κυρατζής από την Κύπρο κέρδισαν τους Χρήστο Γκλαβά και Γιώργο Βάλαρη με 6-2, 6-2, για να προκριθούν στα προημιτελικά.

Οι Δημήτρης και Μιχάλης Σακελλαρίδης ηττήθηκαν από τους Joshua Charlton και David Stevenson με 6-2, 6-4, ενώ οι Βλαντιμίρ Χόλμπαν και Ανδρέας Πολυχρονόπουλος έκαναν μια πολύ καλή προσπάθεια, "λύγισαν" όμως από τους κορυφαίους του ταμπλό, Simon Freund και Vladyslav Orlov, με 7-6 (3), 6-2.

Οι Βαγγέλης Κυπριώτης και Στέφανος Σχινάς έπαιξαν επίσης ένα πολύ κλειστό ματς, αλλά δεν απέφυγαν την ήττα από τους Younes Lalami Laaroussi και Harry Wendelken, με 6-3, 7-5. Τέλος, ο Αλέξανδρος Σκορίλας και ο Ρουμάνος συμπαίκτης του, Sebastian Gima, ηττήθηκαν από τους Arthur Gea και Jakub Nicod με 6-3, 6-4.

Σήμερα ολοκληρώθηκαν και τα προκριματικά των μονών, με τον Δημήτρη Σακελλαρίδη να γνωρίζει την ήττα στο match tie-break από τον Σέργη Κυρατζή, με 4-6, 6-4, 10-4. Κοντά στην πρόκριση στο κυρίως ταμπλό έφτασε και ο Γιάννης Κουντουράκης, που ηττήθηκε στον τελευταίο προκριματικό γύρο από τον Ιταλό Daniele Rapagnetta με 6-4, 7-5.

Πλούσια θα είναι η ελληνική εκπροσώπηση και αύριο, στο ξεκίνημα των αγώνων των κύριων ταμπλό των μονών. Στις γυναίκες θα έχουμε το μεγάλο ελληνικό ντέρμπι μεταξύ της Σαπφώς Σακελλαρίδη και της Μιχαέλας Λάκη. Η Έλενα Κοροκοζίδη θα αντιμετωπίσει τη Ρουμάνα Cristina-Andreea Mitu, η Έλενα Χριστοφή την Ισπανίδα Andrea Lazaro Garcia, ενώ η Δήμητρα Παύλου θα αντιμετωπίσει τη Ρωσίδα Ekaterina Makarova, No.2 στο ταμπλό και Νο.183 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA.

Στους άνδρες, ο Μάρκος Καλοβελώνης θα αναμετρηθεί με τον Χρήστο Αντωνόπουλο. Ο Αλέξανδρος Σκορίλας θα έχει πολύ δύσκολη αποστολή απέναντι στον Ιταλό Francesco Forti, No.2 στο ταμπλό και Νο.310 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, ενώ ο Χρήστος Γκλαβάς θα αντιμετωπίσει τον Sebastian Gima, Νο.6 στο ταμπλό και Νo.478 στον κόσμο.

Θα αγωνιστούν και οι δυο Κύπριοι, ο Στυλιανός Χριστοδούλου και ο Σέργης Κυρατζής, που αμφότεροι μπήκαν στο κυρίως ταμπλό από τα προκριματικά και θα αντιμετωπίσουν επίσης qualifiers, τους Daniele Rapagnetta και Sasa Markovic αντίστοιχα.

Όλα τα αποτελέσματα και το αυριανό πρόγραμμα του τουρνουά εδώ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots