Αυτοί θα είναι οι προημιτελικοί του Davis Cup

 
Αυτοί θα είναι οι προημιτελικοί του Davis Cup
© REUTERS/Pablo Morano
tn team Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2023 - 8:13

Το Νοέμβριο (21-26/11) θα διεξαχθούν οι προημιτελικοί του Davis Cup στη Μάλαγα και απ' αυτούς δεν θα απουσιάζουν η Σερβία του Novak Djokovic, η Ιταλία του Jannik Sinner και η Μεγάλη Βρετανία του Andy Murray. Δείτε πως διαμορφώνονται τα ζευγάρια των προημιτελικών.

Ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Κυριακής οι αναμετρήσεις για τη φάση των ομίλων των τελικών του Davis Cup και "έκλεισαν" τα ζευγάρια των προημιτελικών.

Η Σερβία, που είχε στα δυο από τα τρια tie των ομίλων και τον Novak Djokovic, "σφράγισε" την πρόκριση από τον όμιλο της Βαλένθια, όπως και η Τσεχία, που πήρε την 1η θέση αυτού του ομίλου, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός 8άδα η διοργανώτρια των τελικών, Ισπανία!

Στον όμιλο της Μπολόνια ο παγκόσμιος πρωταθλητής Καναδάς, παρά τις μεγάλες απουσίες του, πήρε την 1η θέση, ενώ τη πρόκριση πήρανε και οι Ιταλοί, οικοδεσπότες του event.

Από τον όμιλο του Μάντσεστερ προκρίθηκε η Μεγάλη Βρετανία του Andy Murray, αλλά και η Αυστραλία του Alex De Minaur και του Θανάση Κοκκινάκη.

Τέλος, στον όμιλο του Σπλιτ σημειώθηκαν οι μεγαλύτερες εκπλήξεις, με τη Φινλανδία αφενός να αποκλείει τις Ηνωμένες Πολιτείες και να προκρίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία της στην τελική 8άδα του Davis Cup, και την Ολλανδία αφετέρου να παίρνει το άλλο εισιτήριο για τους "8", με αποτέλεσμα να μείνει εκτός και η Κροατία, η οποία είχε πολλές απουσίες.

Μετά και το τέλος των αγώνων, τα ζευγάρια των προημιτελικών διαμορφώνονται ως εξής:

Καναδάς - Αυστραλία ή Φινλανδία
Τσεχία - Αυστραλία ή Φινλανδία
Ολλανδία - Σερβία ή Ιταλία
Μεγάλη Βρετανία - Σερβία ή Ιταλία

*Οι νικήτριες των πρώτων δυο αγώνων (του Καναδά και της Τσεχίας), θα είναι το ένα ζευγάρι των ημιτελικών και των άλλων δυο το δεύτερο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots